Anlık Bildirim

Analiz : Üreticiler 8 çekirdekli işlemcileri benimseme konusunda çekingen

Analiz : Üreticiler 8 çekirdekli işlemcileri benimseme konusunda çekingen

Bu yıl Samsung'un lanse ettiği ve Galaxy S4 modelinde kullandığı Exynos 5 Octa ile dolaylı olarak ilk 8 çekirdek kavramını öğrenmiştik. İş yüküne bağlı olarak devreyen giren iki 4 çekirdekli grup, bu anlamda gerçek bir 8 çekirdekli işlemci tanımına uymuyordu ve Samsung pazarlama taktiği yaptığı şeklinde eleştirilere maruz kalmıştı. 

Ancak MediaTek'in resmi duyurusu, Huawei-HiSilicon ortaklığının açıklaması ve Samsung cephesinden gelen iddialar gelecek yıl ortaları itibariyle gerçek 8 çekirdekli işlemcileri kullanmaya başlayacağımızı gösteriyor. 

MediaTek'in çözümü Cortex-A7 mimarisini temel alırken, Huawei ise Cortex-A15 mimarisi üzerinde yeni çözümünü inşa edecek. Samsung'un ise nasıl bir planı olduğu bilinmiyor. 

Ancak sektörden gelen bilgiler akıllı telefon üreticilerinin gerçek 8 çekirdek kavramına biraz çekinceli yaklaştığını ortaya koyuyor. Üreticiler yeni çözümleri benimsemek için acele etme niyetinde değilken, 4 çekirdekli çözümlerden performans ve enerji verimliliği açısından ne kadar iyi olduğuna dair kuşkuları bulunuyor. 

Hali hazırda dolaylı 8 çekirdekli işlemci sadece Samsung tarafından kullanıma sunulmuş durumda ve yongaseti tasarımcıları henüz bu konsepte giriş yapma kararı verebilmiş değil. 

Sektörün büyük tedarikçileri önümüzdeki bir iki yıl daha 4 çekirdekli işlemcilerin yoğun olarak kullanılacağını öngörüyor. Gerçek 8 çekirdekli işlemcilerin yayılması ise Samsung ve Huawei genelde kendi içerisinde çözümleri kullandığı için MediaTek'in yapacağı hamlelere bağlı olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim