Anlık Bildirim

Android 4.0 için Flash Player 2011 sonuna hazır olacak


Adobe'nin geçtiğimiz hafta mobil cihazlar için Flash Player geliştirilmesine son verileceğini ve HTML 5 üzerinde yoğunlaşılacağını açıklaması gündemi en çok meşgul eden konulardan birisi oldu. Ancak Flash Player hemen kullanımdan kalkmayacak.

Samsung'un Ice Cream Sandwich yüklü Galaxy Nexus modelinde Flash Player uyumsuzluğu tespit edilince bu sürümden itibaren kullanılmayacağı yorumları yapılmıştı. Google problemin adresi için Adobe'yi işaret ederken firmadan resmi bir açıklama geldi.

Pocket-lint sitesine açıklama yapan Adobe Android 4.0 için Flash Player üzerinde çalışmaların devam ettiğini en geç yıl sonunda sürümün yayınlanmış olacağını duyurdu. Ancak Android 4.0 mobil Flash oynatıcı için son platform olacak. Sadece var olan oynatıcılar için kritik hata yamaları ve güvenlik güncellemeleri yapılacak.

Bununla birlikte Flash oynatıcısını deteklemeye devam eden firmalar da var. RIM kendi tableti PlayBook için Flash Player geliştirilmesine destek vereceğini belirtmişti. Google ise dikkatinin büyük kısmını HTML 5 standardına ayırmış durumda. 

Bu açıdan 2012 yılının büyük kısmında Flash Player kullanmaya ve güncellemeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Çünkü yeni Android sürümü olduğu iddia edilen Jelly Bean yıl ortalarında kullanıcıyla buluşmaya başlayacak.

HTML 5 standardı artık tüm otoriteler tarafından benimsenmeye başladı. Microsoft'ta Flash benzeri bir yapıda geliştirdiği Silverlight teknolojisini 5. sürümden itibaren durdurmayı planladığını açıklamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4839 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim