Anlık Bildirim

Android 4.0 kullanım oranı olarak yüzde 2.9'a ulaştı


Henüz çok kısa bir yayınlanma ömrüne sahip Android işletim sisteminin 4.0 Ice Cream Sandwich sürümü, tablet ve akıllı telefon versiyonlarını biraraya getirdiği için kullanım oranı olarak kendisinden beklentiler yüksek. Ancak yılın ilk üç ayı geride kalmasına rağmen istenen seviyeyi henüz yakalayamadı.

Android geliştiricileri resmi sayfasından düzenli olarak yayınlanan Android sürümleri kullanım oranı grafiğine göre ICS sürümü 1 Nisan itibariyle yüzde 2.9 kullanım oranına sahip görünüyor. Bugüne kadar ki Android cihaz sayısının 300 milyonu geçtiği düşünüldüğünde ICS yüklü cihaz sayısı 10 milyona yaklaşıyor.

Bu rakamın bir kısmı kişisel ICS ROM'u kullanan cihazlara ait. Bunun net sayısı tabiki bilinmiyor. Rakamlar Play Store'a son 14 günde erişim sağlayan sistemlerden elde ediliyor. Ancak Samsung Galaxy SII ve HTC Sensation ailesine verilen ICS güncellemeleri Ocak ayındaki yüzde 0.6 oranından keskin bir yükseliş yaşanmasına neden oldu. 

Gingerbread sürümleri yüzde 63.7 ile liderliğini sürdürüyor. Honeycomb sürümleri ise yüzde 3.3 oranında kaldı. Halen Honeycomb arayüzü ile orta seviye tabletlerin nadiren de olsa piyasaya çıktığını görüyoruz. Bu hareketlilik kullanım oranını pek etkilememişe benziyor.

Bu aydan itibaren daha çok ICS güncellemesi alan veya yüklü olarak piyasaya çıkan mobil cihaz göreceğiz. Tablonun yaz aylarına doğru hızlı bir değişim içine gireceğini söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3740 kez okundu.
22 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android developers, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim