Anlık Bildirim

Android Direct Boot ile şifreli cihazlarda bildirim ve alarm kaçırma son buluyor

Google Android Lollipop ile hayatımıza soktuğu cihaz şifreleme özelliği rastgele yeniden başlatmada çağrıları kaçırma, alarm çalmaması gibi sorunlara neden oluyordu. Bu durum N sürümü ile son buluyor.
Android Lollipop sürümü ile hayatımıza giren cihaz depolamasını şifreleme özelliği cihazın çalınması yada kaybolması gibi durumlarda kişisel bilgilerin güvende kalmasını sağlıyor. Cihazı başlattığınızda belirlediğiniz kilit açma yönteminin sorulduğu güvenlik sisteminde cihazın şifrelemesi kilit açıldıktan sonra çözülüyor.
Temelde olumlu bir çözüm olarak görülsede bu sistemin de bazı dezavantajları mevcut. Eğer telefonunuzu sabah uyanmak için alarm olarak kullananlardansanız ve cihazınızda şifreleme seçeneği aktifse bir gün alarmınız çalmayabilir. Zira gece süresinde oluşacak bir hata sonucu telefonunuz kendi kendini yeniden başlatırsa güvenlik kilidi açılana kadar alarm uygulaması devre dışı kalıyor. Bu durum sadece alarmla kalmamakla birlikte gelen çağrılar, mesajlar, e-postalar kısaca bütün bildirimler size ulaşmıyor.
Android N ile birlikte bu duruma bir çözüm getiren Google yeni özelliği Direct Boot'u (doğrudan başlatma) Android'e kazandırıyor. Öyle ki Android N itibariyle telefon kendi kendini yeniden başlatsa bile gelen çağrılar ve bildirimler aktif halde olacak. Doğrudan başlatma özelliği sayesinde gelen başlatma sonrası kısıtlı mod vasıtasıyla uygulamalar bu tarz sınırlı işlemleri yerine getirebilecek.
Bunun gerçekleşmesi için geliştiricilerin ilk olarak uygulamalarının sisteme LOCKED_BOOT_COMPLETED isteğini göndermesi ve hangi verilerin şifresinin açılmasını istediğini bildirmesi gerekiyor. Bu isteği gönderen uygulamaları gözlemleyen Android sisteminin ise istenilen kısıtlı verinin şifresini çözeceği kalan hassas veriyi cihaz kilidi açılana kadar şifreli tutmaya devam edeceği belirtiliyor.
Android N ile gelecek bu özelliğin yeniden başlatma nedeniyle gidecekleri yere kaç kalan kullanıcılar için ilaç niteliğinde olacağını düşünüyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim