Anlık Bildirim

Antarktika yeni bir sıcaklık rekoru kırdı

Gezegenimizin en soğuk bölgelerinden birisi olan ve küresel ısınmayla büyük bir değişime uğrayan Antarktika, Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından açıklanana göre yeni bir sıcaklık rekoru kırdı

Antarktika yeni bir sıcaklık rekoru kırdı Tam Boyutta Gör
 

Cenevre’de yer alan Dünya Meteoroloji Örgütü, Antarktika kıtasının yeni bir sıcaklık rekoru kırdığını duyurdu. Kuruluş, küresel ısınmanın en çok etkilediği bölgelerden birisi olan ve gezegenimizin dengesinin korunmasında hayati öneme sahip olan kıtanın ortalama 17.5 derece sıcaklığa ulaştığını duyurdu. 24 Mart 2015 tarihinde Esperanza üssünden kaydedilen bu sıcaklık, günümüze kadar uzayan araştırmalar sonucunda resmi olarak doğrulandı.

Bilim insanları, Antarktika gibi bölgelerin küresel ısınmanın etkilerini gözlemlemek için son derece önemli olduğunu, bu bölgelerdeki değişimlerin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorlar. Eğer bu bölge iklim değişikliği tarafından etkilenmeye devam ederse, tüm kıtayı kaplayan buzullar hızlı bir şekilde erimeye başlayacak ve deniz seviyesi yükselecek.

Düzenli olarak yapılan ölçümler, Antarktika’nın bir süredir küresel ısınmanın etkisinde olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin, Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından 1982 senesinde yapılan ölçüme göre Güney Kutup Bölgesi’nde bulunan Signy Adası 19.8 derece ortalama sıcaklığa ulaşmıştı. Bu değer, bölgede kaydedilen en yüksek sıcaklık olarak tarihe geçmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5747 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
küresel ısınma, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim