Anlık Bildirim

Antivirüs devi Kaspersky, kendi işletim sistemini hazırlıyor


Güvenlik yazılımları alanında dünyanın en iyilerinden birisi olan Rus Kaspersky, güvenliği artırmak adına kurumsal yapılarda kullanmak için kendi işletim sistemini hazırlıyor.

Firmanın patronu Eugene Kaspersky, işletim sistemi geliştirdikleri iddialarını doğrulayarak, devlet destekli Flame ve Stuxnet gibi zararlı yazılımların, zayıf koruması olan iletişim ve nükleer sistemler için potansiyel tehdit oluşturduklarını ve bunun sivil toplum için büyük zararlara sebebiyet verebileceğini belirtti.

Bu bakımdan Eugene ve ekibi, antivirüs yazılımından ziyade, yüksek güvenlikli bir işletim sistemi geliştirerek, büyük çaplı endüstri kuruluşlarına pazarlamayı amaçlıyor. Sistem son derece kişiselleştirilebilir ve minimalist bir çekirdeğe sahip olacak. Uyumlu olmayan hiçbir yazılım bu sistemde çalışmayacak ve belirlenmiş amaçları dışında farklı güncellemeler yapılamayacak. Sistemler arasındaki tüm veri paylaşımları da tamamen güvenilir bir protokol üzerinden yapılacak.

İşletim sistemi açık kaynak olmayacak ve bazı bölümleri sır gibi saklanacak. Eugene Kaspersky şimdilik detaylar ve donanım uyumluluğu hakkında bilgi vermiyor ancak çalışmalar devam ediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5566 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, uygulama haber ve kaspersky
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim