Anlık Bildirim

App Store artık kısaltılmış URL kullanımına başlıyor

App Store artık kısaltılmış URL kullanımına başlıyor

Apple'ın uygulama mağazası App Store üzerinde bulunan uygulamalara erişim için web üzerinden iTunes ile başlayan uzun linkler vermeniz gerekiyordu. Ancak Apple bu linkleri daha kısa bir hale getirmeye başladı.

Link kısaltma trendi son yıllarda yükselmeye başladı ve pek çok dev gibi artık Apple da uygulama mağazasında adres linklerini kısaltmaya başladı.

Kısaltılmış linkler Appstore.com alan adından sonra uygulama adının gelmesi ile oluşacak. İster uygulama adı kullanarak tek bir uygulamaya, isterseniz de geliştirici adı kullanarak uygulama grubuna bu kısaltılmış linklerden erişebileceksiniz. Hizmet hem App Store hem de Mac App Store üzerinde geçerli olacak. Mac için ise Appstore.com alan adından sonra Mac başlığı gelecek ve sonrasında uygulama adı eklenecek. 

http://appstore.com/smule
http://appstore.com/mac/popcap

Kısa linkler oluşturulurken kullanıcıların herhangi bir noktalama ve ayrıma karakterleri kullanmaması ve tüm isimleri birleştirerek kullanması gerekiyor. Apple iTunes ile başlayan linkleri tamamen Appstore.com alan adı altına kaydıracak. Ancak bu kısaltmalar doğrudan iTunes yazılımını veya iOS cihazınızda App Store uygulamasını açıyor. iTunes ile başlayan linkler ise web üzerinden görüntülenebiliyordu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim