Anlık Bildirim

Apple, 4 inçlik yeni modelini iPhone 5e adıyla tanıtılabilir

iPhone 6 modeliyle birlikte 4 inç ekran boyutundan vazgeçen Apple'ın bu boyutta yeni bir model duyuracağı uzunca bir süredir konuşuluyor.Son iddialar ise yeni modelin iPhone 5e adıyla geleceği yönünde
Apple, 4 inçlik yeni modelini iPhone 5e adıyla tanıtılabilir
 
Apple, 2014 yılının son döneminde çıkardığı iPhone 6 modeliyle birlikte kendi içinde önemli bir değişikliğe gitmiş ve farklı ekran boyutuna sahip modeller duyurmuştu. Ekran boyutlarını büyüten üretici bu hamlesinin karşılığını başarılı satış rakamlarıyla da aldı, ancak yine de 4 inç ekran boyutunun yeterli olduğunu düşünen ve eski modelleri kullanmaya devam eden önemli bir kitle bulunuyor.
Şirketin bu düşüncedeki kullanıcılara hitap eden yeni bir model hazırlığında olduğu uzun bir süredir dile getiriliyordu. İlk dönemlerde yeni 4 inçlik model iPhone 6c adıyla anılırken şirketten hamlenin gelmemesi akıllı telefonun iPhone 7c olarak çıkacağı şeklinde yorumlandı. Bu kez Çin merkezli bir kaynak ise akıllı telefonun iPhone 5e olarak duyurulacağı iddiasını ortaya attı.
İddiaya göre akıllı telefona gelen "e" eki "enhanced" (Gelişmiş) anlamını taşıyor. iPhone 5S'in geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkacağı söylenen modelde Apple Pay ve 2G/3G bağlantılarından da yararlanabilen gelişmiş 4G (VoLTE) desteğinin bulunacağı belirtilmiş. Teknik özelliklerde ise 1 GB bellek, Apple A8 çipset, 8 MP arka kamera gibi özellikler sıralanıyor.
Üreticinin 4" ekran boyutunu en son iPhone 5 serisinde kullandığını düşünürsek yeni 4 inçlik modelin de bu serinin devamı gibi lanse edilmesi ihtimaller dahilinde. Akıllı telefonun Çin'de ki satış fiyatı için gündeme gelen rakam ise 3288 Çin Yuanı (Yaklaşık 1520 TL).
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5969 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5e, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim