Anlık Bildirim

Apple, 5.8 inç AMOLED ekranlı dev bir iPhone çıkarmayı planlıyor

Yeni bir rapora göre Mart ayında 4 inç ekrana sahip yeni bir iPhone çıkarması beklenen Apple, önümüzdeki yıl iPhone serisinin en büyük ekranlı modelini çıkarmaya hazırlanıyor.
DigiTimes kaynaklı yeni bir rapor, 2017 sonbahar takviminde ya da 2018 yılında 5.8 inç ekrana sahip yepyeni bir iPhone görebileceğimizi ortaya koyuyor. Yani Apple, önümüzdeki yılın sonunda şu anki mevcut en büyük iPhone modeli olan 5.5 inçlik iPhone 6S Plus'tan daha büyük bir akıllı telefon piyasaya sürebilir.
Motley Fool tarafından ele geçirilen rapora göre, Apple'ın tedarik zincirindeki kaynaklar, 5,8 inçlik iPhone'un AMOLED ekrana sahip olabileceğini iddia ediyor. AMOLED ekranlar mevcut iPhone'larda kullanılan LCD teknolojisinden daha iyi renk üretebiliyor. Bu söylentiyle birlikte Apple'ın 2017 veya 2018 yılında iPhone'lar için OLED ekran teknolojisine geçiş yapacağı iddiaları güçlenmiş oldu.

AMOLED ekran tedarikçisi olarak ilk aday Samsung Display

Daha da büyük iPhone dedikoduları, Apple'ın bu yıl "iPhone Pro" olarak adlandırılan yeni bir cihaz çıkarabileceğini söyleyen saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo'dan gelen raporla da örtüşüyor. Apple için ekran tedarikçisi olarak ismi geçen ilk şirket Samsung Display olarak öne çıkıyor. LG Display ve Japan Display ise daha sonrasında tedarik zincirine katılmaya hazır görünüyorlar. İlk yıl yaklaşık 50 milyon AMOLED ekranlı iPhone üretilmesi hedefleniyor.
Şirketin iPhone SE adında, 4 inç ekrana sahip daha küçük bir iPhone çıkarabileceğiyle ilgili güçlü söylentiler var. Küçük ekranlı iPhone SE henüz doğrulanmış değil ancak Apple'ın mümkün olduğunca çok sayıda müşteriyi memnun etmek için yeni ekran boyutları deneyebileceği ifade ediliyor. Apple yeni 4 inç iPhone'un yanı sıra 5.8 inçlik dev bir iPhone modeli çıkarırsa, ekran boyutu konusunda hemen hemen tüm zevklere hitap edebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4519 kez okundu.
37 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dev ekran, 5.8 inç ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim