Anlık Bildirim

Apple, AV1 adlı video sıkıştırma teknolojisine katkıda bulunacak

Teknoloji devi Apple, oldukça verimli bir video sıkıştırma teknolojisi olarak bildiğimiz AV1 isimli codec üzerinde çalışan Alliance for Open Media organizasyonuna dahil oldu.
Video dosyaları özellikle çözünürlüğü arttırıldığı zaman oldukça büyük boyutlara ulaşabiliyor. Elbette ki daha yüksek çözünürlük görüntüyü daha net hale getirmek için önemli ancak özellikle mobil internet kullanımında daha fazla veri tüketimine yol açtığı da bir gerçek. Apple bu konuyla ilgili gelişmelere katkıda bulunmaya karar vermiş gibi görünüyor.
CNET kaynaklı yeni bir rapora göre Apple kısa süre önce, AV1 olarak bildiğimiz, yüksek verimli video codec bileşeni üzerinde çalışan Alliance for Open Media isimli teknoloji konsorsiyumuna katıldı. Bahsi geçen AV1 teknolojisi çevrimiçi videoların akıştan önce sıkıştırılmasına yardımcı oluyor. Organizasyonun nihai amacı çevrimiçi videoların tüketebileceği veri ve depolama miktarını azaltmak.

Konsorsiyum'da Google ve Microsoft gibi devler de var

Teknoloji henüz geliştirilme aşamasında olsa da Mozilla, AV1'in HEVC (H.265) ve VP9 gibi diğer teknolojilere kıyasla dosya boyutlarını %25-35 oranında azaltabileceğini iddia ediyor. Alliance for Open Media esasında yeni kurulmuş bir oganizasyon değil. Apple'ın katılımından önce zaten Google, Microsoft, Amazon ve hatta Facebook gibi diğer birçok teknoloji devini bünyesinde barındırıyordu.
Cupertino merkezli şirketin Alliance for Open Media girişimine dahil olmasıyla birlikte AV1 codec teknolojisi, sektörü ileriye taşıyacak etkili bir video sıkıştırma çözümü olma yolunda önemli bir gücü daha arkasına almış oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim