Anlık Bildirim

Apple Music 10 milyon abone sayısına ulaştı

Apple'ın Haziran sonunda iOS 8.4 güncellemesi ile birlikte 90 civarında ülkede kullanıma soktuğu Apple Music çevrimiçi müzik hizmeti, beklenen ilgiyi görmemişe benziyor. İlk ay rakamları biraz düşük. 

Gelen yeni bilgilere göre ilk ay sonunda Apple Music 10 milyon aboneye ulaştı. Tim Cook da geçen hafta ki yatırımcı toplantısında milyonlarca kullanıcının Apple Music servisine abone olduğunu duyurmuştu.

iOS cihazlarının toplamda bir milyara yaklaşması ve iOS 8.4 güncellemesinin ekosistemde yaklaşık yüzde 50-60 civarında paya sahip olması, Apple Music ilk ay rakamlarının çok daha fazla olacağı tahminlerinin yapılmasına yol açıyordu. Üstelik ilk 3 ay ücretsiz olarak sunulması da beklenen ilgiyi uyandırmadı. 

Rakamlara bakıldığında iOS kullanıcısının Apple Music için biraz temkinli yaklaştığı görülüyor. Ayrıca hali hazırda on milyonlarca insan diğer müzik hizmetlerine de abone. Örneğin Spotify 20 milyonu ücretli olmak üzere 75 milyon aktif aboneye sahip. Pandora ise 80 milyon aktif aboneye yaklaşıyor. 

Elbette diğer hizmetlerin Android tarafında da önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olması ve reklam destekli ücretsiz üyelikler aradaki farkın en önemli sebebi. Apple Music'in bu 10 milyonluk abonesinin ne kadarının ücretli sürüme devam edeceği de şimdilik bilinmiyor. Apple'ın 100 milyon abone hedefi düşünüldüğünde önünde henüz zaman olduğu görülüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2344 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, apple music ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim