Anlık Bildirim

Apple Watch üzerinde mobil tarayıcı çalıştırıldı

Apple'ın akıllı saati Apple Watch piyasaya çıkalı henüz birkaç hafta oldu. Ancak şimdiden hacker grupları saat üzerinde çeşitli deneyler yapmaya başladı. Comex adıyla bilinen jailbreak uzmanı geliştirici saat üzerinde tarayıcı ve sözlük çalıştırmayı başardı. 

Bilindiği gibi Apple Watch uygulamalarını kurabilmek için WatchKit adındaki iOS uygulama uzantı platformunu kullanmanız gerekiyor ve saat üzerinde doğrudan uygulama kurulamıyor. Ayrıca kullanım zorlukları nedeniyle bildiğimiz anlamda klavye, tarayıcı gibi uygulamalara da yer verilmiyor. 

Ancak Comex saati bir nevi jailbreak yaparak yerleşik olarak bir web tarayıcısı kurmayı başarmış. Ana sayfayı Google'a ayarlayan Comex, bu sayede kolunda bir tarayıcı kullanmanın mutluluğunu yaşadığını belirtiyor. 

Paylaşılan videoda tarayıcının kısa bir kullanımı gösterilmiş. Apple Watch sesli komutlar algıladığı için Google aramasında herhangi bir klavye ortaya çıkmıyor. Ayrıca akınlaştırma, kopyalama ve tanımlama şeklinde fonksiyonlar da mevcut. Comex ayrıca iOS sözlük görünümünü de Apple Watch'a getirmeyi başarmış. 

Comex'in başarısı Apple Watch için de jailbreak sözkonusu olabilir mi sorunlarının sorulmasına yol açtı. Ancak Comex bununla ilgili herhangi bir söz vermekten kaçınıyor. 

Apple yıl sonuna doğru yerleşik bir uygulama geliştirme aracı yayımlayacağını duyurdu. Böylece WatchKit eklentisine gerek kalmadan kodlar doğrudan saatin işletim sistemi üzerinde çalışabilecek. Saatte yerleşik olarak çalışan üçüncü taraf uygulamaların da yıl sonuna doğru hazır olacağı belirtiliyor. Bu hamle sayesinde saatin gerçek potansiyeli de anlaşılmış olacak.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim