Anlık Bildirim

Apple ilgi çekici Android uygulamalar hazırlıyor

Steve Jobs döneminde Android ekosistemine karşı termo-nükleer bir savaş başlatan ve adeta su bile vermeyen Apple, bu yıl büyük bir sürpriz yapmış ve aynı anda Apple Music-Move to iOS olarak iki uygulama birden tanıtmıştı. 

Ancak yavaş yavaş firmanın Android ekosisteminde varlığını artırmaya çalışacağı anlaşılıyor zira yayımlanan iş pozisyonlarında Android işletim sisteminde ilgi çekici yeni uygulamalar geliştirmeye yardım edecek geliştiriciler aranıyor. 

Bu uygulamaların ne olacağı konusunda bir bilgi yok. Ancak akla ilk gelen iTunes zira Apple Music uygulaması ile birlikte kullanıcıların şarkılarının denetlenmesi ve listelerin düzenlenmesi konusunda ihtiyaç duyulabilir. 

Diğer bir ihtimal ise Safari tarayıcısı. OS X platformu haricinde sadece Windows platformunda yer alan Safari tarayıcısının Android ekosistemine de gelmesi olası. Son olarak iMessage platformu da ihtimaller arasında. 

Apple'ın neden böyle bir strateji değişikliğine gittiği merak konusu. Ancak kullanıcı sayısı iki milyara giden Android ekosisteminin iyi bir gelir kapısı olacağı muhakkak. Sadece iOS kullanıcılarına hitap eden uygulamaların Android tarafına da açılması büyük bir yeni kullanıcı kitlesi kazandıracaktır. Bu da daha fazla reklam ve abonelik ücreti anlamına geliyor. Bilindiği gibi Microsoft bazı patentler sayesinde Android ekosisteminden yılda 1.5-2 milyar dolar gelir elde ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim