Anlık Bildirim

Apple, robotik teknolojiler geliştiren Anki firmasını tanıttı

Apple, robotik teknolojiler geliştiren Anki firmasını tanıttı

Apple'ın resmi etkinliklerinden alıştığımız üzere, teknoloji dünyasına önemli bir isim daha kazandırıldı. Etkinliğin başlarında tanıtılan bu yeni girişim Anki adını taşıyor ve robot teknolojileri üzerinde çalışıyor.

Anki robot teknolojileri ve yapay zeka konusunda çalışmalar yapan bir firma. Yaklaşık 5 yıl önce kurulan firmayı diğerlerinden ayıran ise karmaşık algoritmalar kullanarak kendi kendine öğrenen yapay zeka ürünleri ortaya çıkarmak.

Firmanın WWDC 2013 etkinliğinde yaptığı tanıtım ise Anki Drive isminde yapay zeka destekli bir yarış oyunu oldu. Anki Drive, küçük ölçekli bir yarış pistinde yarış arabalarının uyumlu uygulama ile iOS üzerinden kontrol edilmesine imkan sağlıyor. Buraya kadar herşey normalken, asıl fark iOS cihazınızı devreden çıkardığınızda başlıyor.

Araçlar kendi içerisinde pek çok sensör ve saniyede 500 karar verebilen bir akıllı yazılım ile donatılmış. Böylece araçların kendi yarışlarını izlerken istediğiniz anda da devreye girebiliyorsunuz. Anki bunun gerçek dünyadaki ilk video oyunu olduğunu belirtiyor. 

Gelecek açısından önemli potansiyele sahip olduğu görülen Anki firmasının sonraki Apple etkinliklerinde de yer alıp almayacağı bilinmiyor. Anki Drive sonbaharda iOS işletim sistemine özel olarak piyasaya çıkacak. Beta uygulaması ise indirmeye sunuldu. 
 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim