Anlık Bildirim

Apple sadakat anketlerinde bir numara


Elektronik üreticilerinin satışı artırmadaki tüketiciye sunduğu hizmet ve özelliğin yanında tüketicilerin markaya olan sadakati de önemli bir rol oynuyor. Müşteri sadakati sayesinde yüksek satış rakamı ve gelirlere ulaşan Apple anketlerde de bunu gösteriyor.

GfK firması tarafından ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Brezilya, Çin ve Japonya'da 4500 örneklem üzerinde yapılan müşteri sadakat anketine göre Apple müşterilerinin yüzde 84'ü aynı markanın diğer bir ürününü satın alacaklarını belirtiyor. Android kullanıcılarının yüzde 60'ı aynı marka başka bir cihaz satın almak isterken bu oran BlackBerry cihazlarının üreticisi RIM'de yüzde 48'e düşüyor.

Aynı markanın diğer bir ürününü satın almak isteyen katılımcıların ise yüzde 70'i içeriğe erişim ve kusursuz özellikler nedeniyle bu tercihi yaptıklarını söylüyor.

GfK analisti Ryan Garner müşterilerin yüzde 63'ünün sahip oldukları telefonun şekline çok alıştıklarını bu nedenle aynı tip modellerle yola devam etmek istediklerinin altını çiziyor. 

Analizlerde tüketiciler için uyumlu bir kullanıcı tecrübesi inşa etmenin çok önemli bir faktör olduğu ortaya kondu. Bu açıdan Apple'ın ürünlerinde sunduğu arayüzün değişmeden devam etmesi çok farklı arayüzlerle tüketicilerin karşısına çıkan Android karşısında avantaj sağlıyor. 

Müşteri sadakati konusunda firmaların önem verdiği diğer bir alan ise bulut bilişim. Firmalar bulut bilişimden çok büyük gelirler elde etmiyor ancak müşterilerini daha çok kendilerine bağlamak adına büyük işler yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4095 kez okundu.
16 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim