Anlık Bildirim

Apple sonrası Shazam’ın şansı döndü

2018 yılına kadar inişli çıkışlı bir grafik izleyen Shazam, Apple’In satın alması sonrasında hem kullanıcı sayısını arttırdı hem de bunu gelirlerine olumlu olarak yansıtmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl Apple tarafından sürpriz bir hamle ile satın alınan müzik bulma uygulaması Shazam kötü günleri geride bırakmış durumda. Satın alımdan bu yana platform gelirlerini arttırmayı başardı.

Şansı döndü

1999 yılında kurulan Shazam o dönem çağrı üzerinden dinlediği melodilerin hangi şarkıya ait olduğunu SMS üzerinden kullanıcıya iletiyordu. Sonrasında iOS, macOS ve Android uygulamaları geldi. Yapay zekayı da harmanlayan sistem hızlı bir şekilde şarkı tanımlaması yapmaya başladı.

2017 Aralık ayında ilk kez Apple’ın Shazam’ı satın almak istediği iddiaları gündeme gelmeye başlamıştı. Sonrasında ise 400 milyon dolar karşılığında Apple’ın platformu satın aldığı açıklanmıştı.

Satın alım ile birlikte Shazam pek çok ülkede Top 50 Keşifler listesi sunmaya başladı ve günlük 20 milyon istek aldı. Bu hamle Shazam’ın kullanıcı sayısını da önemli ölçüde arttırdı. Elbette Apple Music ile olan entegrasyon da unutulmamalı.

Shazam’ın 2018 mali raporuna göre platform 478 milyon kullanıcı kazandı. Bir önceki yıl bu sayı 400 milyon civarındaydı. Ayrıca 2017 yılında 20 milyon dolar civarında olan kayıpları çevirerek 158 milyon dolarlık bir kar elde etmeyi başardı. Yani Apple’ın saflarına katılmak platformun uğuru oldu diyebiliriz.

İçinde bulunduğumuz dönem içerisinde de Shazam beklentilerini yükseltmiş durumda. Gerek kullanıcı sayısı olsun gerekse de gelir anlamında olsun platform yükselişin devam edeceğini düşünüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim