Anlık Bildirim

Apple yılın ilk çeyreğinde 61.2 milyon iPhone sattı

Geçen yılın son çeyreğini tarihi rekorlara imza atarak geride bırakan Apple, yılın ilk çeyreğinde normal seviyelerine dönmüş görünüyor. Firma bu yılın ilk çeyreğini de beklentileri aşarak kapattı.

Raporlara göre Apple'ın son çeyrek geliri 58 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 25 artış yaşandı. Net karı da 13.6 milyar dolar ile yıl bazında yüzde 30 yükseldi. Hisse senetleri de 2.33$ kazandırdı. Firmanın ürün satışları ise şu şekilde oldu:

-iPhone satışları 61 milyon ile 40 milyar dolar gelir getirdi. Yıl bazında yüzde 40 artış, çeyrek bazda ise yüzde 18 düşüş mevcut. 
-iPad satışları 12.6 milyon ile 5.4 milyar dolar gelir getirdi. Yıl bazında yüzde 23, çeyrek bazda yüzde 41 düşüş yaşandı.
-Mac satışları ise 4.5 milyon ile 5.6 milyar dolar gelir getirdi. Yıl bazında yüzde 10 artış, çeyrek bazda yüzde 17 düşüş meydana geldi. 

Phablet satışları ve iPhone 6 Plus modelinin de bu sınıfa dahil olmasıyla başta iPad mini olmak üzere iPad modellerinde düşüş sürüyor. Önceki çeyreğin rekor satış rakamlarına imza atması nedeniyle bu çeyrekte tüm ürünlerde düşüş yaşandı. Son Mac satışlarında da düşüş yaşayan Apple'ın PC pazarındaki ilk 5 ihtimalinin tehlikeye girdiği belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2602 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim