Anlık Bildirim

Apple'dan Nvidia'ya çalım

Apple'ın elektrikli araba çalışmaları her geçen gün daha fazla teknoloji gündemine konuk oluyor. Firma agresif bir şekilde mühendis avlamaya devam ediyor.
Sır gibi sakladığı elektrikli araba çalışmaları artık kabına sığmayan ve her gün yeni bir gelişme ile teknoloji gündemine gelen Apple, agresif bir şekilde bünyesine yeni otomobil mühendisleri eklemeye devam ediyor. Apple'ın son kurbanı Nvidia oldu.

Kurban diyoruz zira Apple en deneyimli mühendisleri çekip aldığı için firmalar iflasa bile gidebiliyor. Geçtiğimiz aylarda elektrikli araç bataryaları konusunda önemli projeleri olan A123 Systems, 5 mühendisini Apple'a kaptırınca faaliyetleri durma noktasına gelmişti. Yine elektrikli motorsiklet üreticisi Mission Motors önemli mühendislerini Apple'a kaptırdı ve iflas bayrağını çekti. 

İddialara göre Apple'ın Nvidia'da kancayı taktığı kişi derin öğrenme konusunda çalışmaları olan bölüm şefi Jonathan Cohen. Derin öğrenme bilgisayarların verilerdeki desenleri tanımasını ve insan beynine benzer bir şekilde organize etmesini ifade ediyor. Örneğin insan beyninin elma ve armudu ayırt etmesi gibi bilgisayarlar da çeşitli algoritmalarla bunu yapmaya çalışıyor. Derin öğrenme yapay zeka çalışmalarındaki en önemli adım olarak görülüyor. 

Jonathan Cohen 2008 yılından bu yana Nvidia bünyesinde çalışıyor. CUDA platformunun geliştirilmesine emekleri olan Cohen, bu yıl sürücüsüz araçlara yönelik Nvidia Drive PX platformuna derin öğrenme yetenekleri kazandırmakla meşguldü.

Apple derin öğrenme yöntemlerini hali hazırda Siri sanal asistanı ve Haritalar uygulaması için kullanıyor. Cohen'in Apple'a ne tür katkı yapacağı merak konusu ancak bu hamle yeni Apple aracında sürücüsüz kullanım teknolojilerinin yer alacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. 

Apple diğer taraftan yeni aracı için mevcut yol güvenliği yasalarını incelemeye devam ediyor. Bir Apple heyeti geçtiğimiz günlerde Kaliforniya yol güvenliği yetkilileri ile bir araya geldi ve sürücüsüz araç konusunda eyalet düzenlemeleri hakkında bilgi aldı. Hali hazırda sürücüsüz araçlar ile ilgili yasal bir düzenleme yok ve tekerlerin dönmesi için eyaletlerin bir düzenleme yapması gerekiyor. Sürücüsüz araba çalışmaları giderek yaygınlaştığı için gelecek yıl bazı düzenlemeler yapılması planlanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4629 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple ve apple car
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim