Anlık Bildirim

Apple'ın iPhone modellerinde safir ekran macerası hüzünlü bitti

Mobil cihaz pazarı her zaman başarı öykülerine konu olmuyor. Bazen bir konudaki eksiklik tüm firmanın batmasına sebep olabiliyor. Safir ekranlar üreten GT Advanced Technologies buna son örnek.
iPhone 6 serisi piyasaya sunulmadan önce sektördeki ilk safir ekranlı akıllı telefon olacaklarına dair iddialar gündemi meşgul etmekteydi. Resmi olarak doğrulanamasa da Apple'ın GT Advanced Technologies ile ortaklık kurduğu ve iPhone 6 serisi için büyük bir üretim tesisinin faaliyete geçtiği belirtiliyordu. 

IPhone 6 serisinin piyasaya çıkışı ile ilk başta safir ekran iddialarının içinin boş olduğu düşünülmüştü ancak GT Advanced Technologies'in Apple ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle aslında iddiaların gerçek olduğu anlaşıldı.

Bilgilere göre Apple, iPhone 6 serisinde kullanmak istediği safir ekranların tedariği için GT Advanced firması ile el sıkıştı. GT Advanced üretim için yaklaşık 2000 fırını Apple'ın Ariz'deki tesislerine yerleştirdi ve ilk safir ekranlar şekillenmeye başladı ancak işler pek de yolunda gitmedi. 

GT Advanced yeni iPhone modelleri için milyonlarca ünite safir ekran üretti ve pek çok analiz uzmanı bu anlaşma nedeniyle GT Advanced firmasını sektörde patlama yapmaya aday şirketler arasında gösterdi. Bununla birlikte Apple üretilen safir ekranların kalitesini beğenmeyince asıl patlayan GT Advanced'in mali yapısı oldu.

GT Advanced, Apple'ı sürecin ortasında safir ekran gereksinimlerini değiştirmekle suçlasa da üretilen ekranlar ortada kaldı ve başka bir firma da satın almadı. Firma faaliyetlerini sürdüremeyince iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

2014 yılında gerçekleşen bu olaydan sonra firmanın Apple'a olan 439 milyon dolarlık borcu sorun oluşturmaya başladı. GT Advanced yaklaşık bir yıldır tesislerini elden çıkararak borcunu kapatmaya çalışıyor ancak henüz ekipmanları satabilmiş değil. Apple ile yapılan yeni bir anlaşma kapsamında 23 Kasım tarihine kadar 600 civarında safir ekran fırınının satılması planlanıyor. 31 Aralık tarihine kadar ise Apple kendi tesislerine yerleştirilmiş olan tüm ekran fırınlarının çıkarılmasını istiyor. 

Corning firmasının hata hikayesini okuyanlar Steve Jobs'un ilk iPhone için dayanıklı ekran arayışı sonrasında Gorilla Glass camların ortaya çıkışını ve Corning'in yükselişini hatırlayacaktır ancak şans her zaman yüzünüze gülmeyebiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8233 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6 sapphire display, apple gt advanced technologies ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim