Anlık Bildirim

Apple'ın özel iBeacon donanımı FCC onayında görüntülendi

Apple'ın özel iBeacon donanımı FCC onayında görüntülendi

Apple'ın iOS 7 ile birlikte teknoloji dünyasına kazandırdığı iBeacon, Bluetooth LE kullanan küçük vericiler ile kişilerin akıllı telefonları üzerinden mekan için konumlama yapabiliyor ve ortamın farklı bölümlerine göre belirlenen avantajları sunabiliyor. iBeacon sistemi sayesinde, örneğin, mağazaya girildiği an hangi ürünlerde indirim olduğu bilgisi Bluetooth LE üzerinden ziyaretçinin iPhone'una gönderilebiliyor.

iOS 7 sayesinde Bluetooth 4.0 uyumlu iOS cihazları da geçici olarak birer iBeacon vericisine dönüşebilmekteydi. Ancak Apple ticari olarak da bağımsız vericiler satışa sunmayı planlıyor. 

ABD haberleşme komisyonu FCC onayından geçen Apple iBeacon adlı bir cihaz görünüşe göre firmanın ilk bağımsız iBeacon uyumlu çözümü olacak. Apple'ın ticari alanlar haricinde akıllı ev teknolojilerinde de iBeacon çözümüne yer vereeği tahmin ediliyor. 

Onaya göre Apple'ın iBeacon vericisi test aşamasında ve Çinli Audix tarafından testler yürütülüyor. Çalışma frekanslarından vericinin Bluetooth üzerinden alışveriş yapacağını gösteriyor. 

iBeacon teknolojisinin arkasındaki isim Apple olsa da Qualcomm gibi pek çok firma bu platformu temel alan donanımlar üretmeye başladı. Geçen yıl Qualcomm, Gimbal adlı iBeacon vericisini tanıtmıştı ve Apple da mağazalarında bu vericiyi kullanıyor. Apple'ın kendi vericisini ise muhtemelen iPhone 6 lansmanı ile birlikte görücüye çıkaracağı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim