Anlık Bildirim

Araç ruhsatını 2018'den itibaren emniyet değil noter verecek

Araç tescil ve sicil işlemlerinin noterlere geçişi hakkında Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar açıklamalarda bulundu. Şuan ikinci el araç satış ve devir işlemlerini noterler yapıyor ve

Araç ruhsatını 2018'den itibaren emniyet değil noter verecek Tam Boyutta Gör

Araç tescil ve sicil işlemlerinin noterlere geçişi hakkında Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar açıklamalarda bulundu.

Şuan ikinci el araç satış ve devir işlemlerini noterler yapıyor ve işlem sonucunda aracın yeni sahibine 30 günlük geçici tescil belgesi veriyor. Daha sonra vatandaş emniyet birimlerine giderek ruhsatı buradan çıkarıyor. Yeni yıldan itibaren bu süreç değişecek.

Plaka Değişikliği Olmayan Araçların Ruhsatı Anında Teslim Edilecek

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 2018’den itibaren trafik tescil ve sicil işlemleri noterlerde gerçekleştirecek. Yunus Tutar, bu işlemler için Araç Tescil Sistemi (ARTES) kurduklarını belirterek “Ruhsat olarak adlandırılan aracın sahiplik işlemini 2018’den itibaren biz yapacağız yani ruhsatı artık biz vereceğiz. Ruhsat gönderimi daha önce bir ayı bulurken, uygulamanın noterlere geçmesiyle satış sözleşmesinin yapıldığı anda verilir hale gelecek. Vatandaşın yararına bir uygulama.” dedi.

Uygulamanın 2018'den itibaren kademeli olarak devreye girmesini beklediklerini ifade eden Yunus Tutar, plaka değişikliği olmayan araçlarda ruhsatın araç sahibine hemen verilmeye başlanabileceğini bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9517 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
emniyet genel müdürlüğü, noter ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim