Anlık Bildirim

Aşı reddi, Amerika'da son 25 yılın en büyük kızamık salgınına yol açtı

ABD, son 25 yılın en büyüğü olarak nitelendirilen bir kızamık salgınıyla boğuşuyor. Hastalık en çok, Ortodoks Yahudiler gibi aşı yaptırmayı reddeden kitlelerin bulunduğu bölgelerde yayılıyor.
Amerika'nın başta New York olmak üzere birçok eyaletinde etkisini sürdüren kızamık salgınında, kayıtlara geçen vaka sayısı 764'e ulaştı. Sağlık yetkilileri, kızamık salgınının başladığı Ekim 2018'den bu yana, New York'ta toplam 716 vakanın bildirildiğini vurguladı. Kızamık salgınını başlatan şeyin ise "aşı yaptırılmayan bir çocuğun İsrail'e seyahatinde virüsü kapması ve ülkeye dönmesi" olarak açıklanıyor.
New York'taki en çok vaka, çocuklarda otizme yol açtığı gibi asılsız gerekçelerle aşı yaptırmayan Ortodoks Yahudileri'nin yoğun yaşadığı yerlerde görülüyor. Kızamık daha önce 22 ayrı eyalette görülürken, buna 5 vakanın bildirildiği Pensilvanya eyaleti de eklendi ve sayı 23'e çıktı.
ABD, kızamığı 2000 yılında tamamen yendiğini duyurmuştu. Fakat özellikle 2014'ten itibaren ülkede önemli sayıda vaka kayıtlara geçti.

"Yahudi okulları geçici olarak kapatılacak"

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, salgının Brooklyn'de Ortodoks Yahudi toplumunun bulunduğu Williamsburg ve Borough Park'tan yayıldığını belirterek, kızamıkla mücadele için zorunlu aşı şartı getirmişti. Bunu dikkate almayan ailelerin cezalandırılacağını ve Yahudi okullarının da geçici olarak kapatılacağını söylemişti. Üstelik daha önce Rockland bölgesinde de kızamık aşısı yapılmayan çocukların okula gitmesi yasaklanmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8128 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tıp, mikrobiyoloji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim