Anlık Bildirim

Asus ROG Ares II, Radeon HD 7870 X2 tabanlı olacak

AMD Radeon HD 5870'e güç veren Cypress XT grafik yongasının çiftini kullanarak hazırladıği özel tasarımlı ROG Ares ekran kartı ile çıktığı döneme damgasını vuran Asus, Ares II için kolları sıvamış durumda. Tayvan merkezli şirket tarafından henüz resmi olarak doğrulanmış olmamakla birlikte yeni Ares modeline, akıllara gelen seçenek olarak Radeon HD 7950 ya da Radeon HD 7970 değil, Radeon HD 7870'deki grafik yongasının çifti güç verecek.
Asus'un neden bu  yönde bir tercihte bulunduğunu kestirmek mevcut bilgiler çerçevesinde çok mümkün olmasa da, şirketin 650-700$ bandında AMD Radeon HD 7970GHz Edition ve Nvidia GeForce GTX 680'den daha hızlı olan özel bir kart hazırlamak istediği ifade ediliyor. Üstelik Radeon HD 7870'in çiftinden oluşan bu kart AMD tarafında merakla beklenen Radeon HD 7990 ve Nvidia'nın GeForce GTX 690 modellerinden de ucuz olacak. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Pitcairn XT GPU'sunun çiftini kullanan Ares II'de, her GPU için 2GB olmak üzere toplamda 4GB GDDR5 bellek kapasitesine yer verileceği bildiriliyor.
Üzerinde iki adet 8pin güç konnektörü olması beklenen Asus ROG Ares II'nin TDP değeri yani ısıl tasarım gücü ise 300 Watt civarında olacak. Asus'un yeni kartı aynı zamanda AMD ZeroCore Crossfire teknolojisinin avantajlarından faydalanacak. Bu sayede oyun oynanmadığı anlarda ekran kartı ikinci grafik birimini kapatabilecek ya da ağır olmayan 3D uygulamalarında daha çok ilk grafik birimini çalıştırarak aynı zamanda enerji verimliliği sağlanmış olacak. Nihai tasarımı hakkında ortaya çıkmış herhangi bir görüntü olmamakla birlikte yeni ROG Ares II'nin üç slot kaplayan özel bir soğutucu kullanması bekleniyor.
Asus'un yeni kartı aynı zamanda hız aşırtma odaklı çeşitli özellikleri ve yüksek kaliteli komponentleri de bünyesinde barındıracak. Pitcairn XT grafik  yongasının karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıracak olan ekran kartı, çoklu monitör desteği için Eyefinity teknolojisine de göz kırpabilir. Radeon HD 7970 ROG Matrix modelinde Eyefinity için dört adet DisplayPort ve iki adet DVI konnektörüne yer veren Asus, yeni Ares modelinde de gelişmiş çoklu monitör kurulumları için benzer bir konfigürasyonu kullanabilir. Birinci nesil ROG gibi sınırlı üretim olup olmayacağı bilinmeyen Ares II'nin çıkış tarihi de netleşmiş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim