Anlık Bildirim

Asus ROG Ares III ekran kartı için geri sayım başladı

Asus ROG Ares III ekran kartı için geri sayım başladı
Asus donanım meraklılarının uzun süredir merakla beklediği özel tasarımlı ROG Ares III ekran kartını sunmaya hazır. Kısa süre içerisinde raflardaki yerini alması beklenen kart, AMD'nin Radeon R9 295 X2 modelinden ziyade Asus mühendislerinin çift GPU tasarımını kullanıyor. İlk defa Computex 2014 Fuarı'nda gördüğümüz ekran kartı, AMD'nin Radeon R9 290X ekran kartına güç veren 28nm Hawaii XT GPU'sunun iki tanesine birden sahip. 
Asus tarafından açıklanan teknik özellik bilgilerişne göre GPU'ları 1030MHz'de görev yapan ekran kartının, toplam kapasitesi 8GB'olan GDDR5 bellekleri ise 5000MHz'de çalışıyor. Sadece 500 adet üretilecek ekran kartının sıvı soğutma bloğu, bu konunun uzmanı olan firmalardan EK imzası taşırken, yük altındaki ısı karakterinin son derece iyi olduğu ve AMD'nin referans tasarımlı Radeon R9 295X2 modelinden %25 serin çalıştığı ifade ediliyor. Japonya üretimi 10k siyah metalik kapasitörlerden oluşan Digi+ VRM teknolojisi kapsamında 16 fazlı VRM teknolojisi ile donatılan ekran kartının, bu açıdan 12 fazlı Radeon R9 295X2'den daha iyi güç yönetimi yaptığı ayrıca 10k metalik kapasitörlerin enerji verimliliğine %15 arttırırken, güç gürültüsünü ise %30 oranında azalttığı bildiriliyor.
2x 512-bit bellek veri yolu ile gelen ekran kartı, Asus'un paylaştığı rakamlara göre Futuremark'ın Fire Strike Extreme testinde GeForce GTX Titan Z'den %15, 4K çözünürlüğündeki Battlefield 4 testinde ise yine aynı rakibinden %33 oranında daha hızlı olmayı başarıyor. Bütçesi el veren yüksek performans tutkunları için sadece 500 adet üretilen dolayısıyla sınırlı sayıda olmasıyla da ilgi merkezi haline gelen kartın bugünlerde piyasaya giriş yapması beklenirken, fiyatının ise oldukça yüksek olması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1448 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus rog, amd ve erdi özüağ
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim