Anlık Bildirim

Asus Transformer serisi yeniden canlanıyor

Tablet pazarının önemli markalarından birisi haline gelen Asus Transformer serisi, Computex 2016 fuarında yeniden sahne alıyor. Üçüncü nesilde 3 farklı model mevcut.

Transformer ismini, henüz emekleme aşamasındaki Android tablet dünyasına eklenen ikisi bir arada modeller ile tanımıştık. Yavaş yavaş Android tarafından Windows tarafına doğru geçiş yapan Transformer ailesi, üçüncü nesil ile tamamen Windows platformuna odaklanıyor.

Asus Transformer 3 Pro

Amiral gemisi sayılabilecek bu model, Surface tablet serisinin karşısına çıkıyor. 12.6 inçlik ekranında 2880x1920 piksel çözünürlük sunan cihaz, Intel Skylake tabanlı Core işlemcilerden gücünü alacak. En önemli kısmı ise Thunderbolt 3 bağlantısı üzerinden harici ekran kartlarına imkan tanıması. Bunun için opsiyonel bir GeForce GTX 1080 ekran kartı bile hazırlanmış. Yani Asus Transformer 3 Pro, en güçlüsü olmak için yola çıkmış.

16GB’a kadar RAM, 1TB’a kadar PCIe SSD seçenekleri sunan cihazda 13MP çözünürlüğünde bir arka kamera da mevcut. USB 3.0, USB 3.0 Type-C ve HDMI portlarının yanında, bir dock aksesuarı ile genişleme yuvalarını artırmak mümkün.

4 sürücülü bir Bluetooth hoparlör ve 1024 noktadan baskı hassasiyetli bir ekran kalemi de aksesuarlar arasında. Ses tutkunları için harman Kardon hoparlörler unutulmamış. Entegre stand 170 dereceye kadar açılabilirken, özel kılıfındaki klavye arka aydınlatmaya ve geniş tuş aralıklarına sahip. Cihazın başlangıç fiyatı 999$ ve klavye ile ekran kalemi de paket içerisine dahil edilecek.

Asus Transformer 3

Biraz daha alt seviyede görünse de, Asus Transformer 3 oldukça dikkat çekici özelliklere sahip. 12.6 inçlik 2880x1920 çözünürlükte ekran, çok ince çerçevelere sahip. Bu sayede daha kompakt gövde, 6.9mm kalınlığa ve 695Gr ağırlığa erişmeyi başarmış.

 

Asus Transformer serisi yeniden canlanıyor Tam Boyutta Gör

Verilen bilgilerdeki ilginç detay, cihazın Intel Skylake/Kaby Lake işlemciler ile gelecek olması. Henüz lanse edilmediği için işlemcinin detaylarını bilemiyoruz ancak bir yazım hatası varsa da, muhtemelen Skylake tabanlı işlemci kastedilmiştir.

512GB’a kadar M.2 SATA 3 SSD ve 8GB’a kadar RAM desteği sunan cihaz, 9 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. Entegre stand barındırmayan cihazın, klavyeli kılıf aksesuarında bir stand mevcut. Başlangıç fiyatı ise 799$ olarak belirlenmiş.

Transformer Mini

Transformer Mini, dünyanın en hafif ikisi bir arada tablet modeli olduğu iddiasında. Magnezyum-alüminyum alaşımlı kasanın toplam ağırlığı 790 gram. Klavye ayrılırsa, 530 grama düşüyor. Kalınlık ise 8.2mm civarında. Atom X5 işlemciler ile 11 saate kadar kullanım ömrü elde ediliyor.

 

Asus Transformer serisi yeniden canlanıyor Tam Boyutta Gör

10.1 inçlik ekranın arka kısmında yine entegre bir stand görüyoruz. Ayrıca parmak izi okuyucu da mevcut. Kılıf içerisindeki klavye de arka aydınlatmalı. Bu cihazın fiyatı henüz açıklanmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim