Anlık Bildirim

Avustralya'da HTC Desire Gingerbread güncellemesi almayacak


Tayvanlı akıllı telefon ve tablet üreticisi HTC firmasının en popüler modellerinden olan Desire, 3.7 inç dokunmatik AMOLED ekranı ve 1GHz hızındaki işlemcisiyle döneminin üst seviye rakipleriyle başabaş bir donanıma sahipti ve satış başarısı ile firmayı memnun etmişti.
En son Android 2.2 Froyo güncellemesini alan Desire modeli için Gingerbread güncellemesinin sözünü veren HTC daha sonra yeterli bellek kapasitesi olmadığı için iptal edildiğini duyurmuştu.

Ancak Desire kullanıcılarının yoğun eleştirisine maruz kalan HTC tekrar bir duyuru yaparak bellekten kazanmak için  HTC Sense gibi diğer ek uygulamaları kaldırarak Gingerbread güncellemesinin cihaza yükleneceğini açıklamıştı.

Ağustos ayında beklenen güncelleme yayınlansa da standart kablosuz olarak indirerek cihaza kurma şeklinde değil sadece geliştiricilere yönelik olduğu konusunda HTC kullanıcılarını uyarmıştı. Çünkü SMS, MMS gibi operatör ayarları tamamen silineceği için bazı hatalar yaşanabiliyordu.

Kullanıcılar Gingerbread sürümünün stabil versiyonunu beklerken Avustralya'dan şok bir haber geldi. Avustralya'nın mobil operatörlerinden Telstra, sitesinde HTC Desire için Gingerbread güncellemesinin yayınlanmayacağını duyurdu. Firma daha önce Gingerbread sürümü üzerinde çalıştıklarını kullanıcılarına açıklamıştı.

Programın iptal edilme sebebi ise yetersiz bellek sorunu. Dünyanın diğer ülkelerinde henüz son kullanıcı için yayınlanmış bir güncelleme yok. Telstra'nın bu kararının diğer operatörleri etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim