Anlık Bildirim

Aylık kullanıcı sayısına göre 2015'in en çok kullanılan uygulamaları

Araştırma şirketi Nielsen, Amerika'da yaptığı 2015'in en popüler akıllı telefon uygulamaları verisini yayınladı. Listede sürpriz bir isim yer almazken, liderlik Facebook'a gitti.
Amerika merkezli ünlü araştırma firmalarından Nielsen, aktif kullanıcı sayısı açısından 2015'in öne çıkan uygulamalarını listeledi.
Nielsen'in Amerika içerisinden toplanan verilerine göre 126 milyon ortalama aylık kullanıcısı ile 2015'in en popüler akıllı telefon uygulaması Facebook oldu. Geçtiğimiz yıla oranla %8 oranında büyüme gerçekleştiren Facebook'u 97 milyon kullanıcı ile video devi YouTube takip etti. Üçüncü sırasıda ise Facebook'un anlık mesajlaşma uygulama Messenger aylık ortalama 96 milyon kullanıcı ile yer aldı. 
2015 yılı içerisinde Amerikada Google'ın Arama uygulaması 95 milyon, Google Haritalar 89 milyon, Instagram 55 milyon, Apple Music ise 54 milyon aylık ortalama kullanıcıya ulaşmayı başarırken, Google'ın popüler e-posta servisi Gmail 75 milyon kullanıcı ile 7. sırada yer aldı.
Nielsen'in yine Amerika merkezli işletim sistemi verilerine göreyse 2015'in üçüncü çeyreğinde genel pazar payının %52.6'lık kısmını Android, %42.7 kısmını ise iOS platformu aldı. Windows Phone %2.8 ile üçüncü olurken, Blackberry sadece %0.7'lik bir pazar pay elde etmeyi başardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8270 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Nielsen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim