Anlık Bildirim

Basılı bilet tarih oluyor, artık paralı etkinlikler için "yüz tanıma" teknolojisi kullanılacak

Konser, spor, tiyatro, sergi gibi etkinlikler için çevrimiçi olarak bilet satan Ticketmaster şirketi, artık yüz tanıma teknolojisine geçeceğini açıkladı. Sistemin detayları haberimizde.
Popüler konser, spor, tiyatro ve diğer etkinlikler için basılı bilet alma devri sona erecek gibi görünüyor. ABD merkezli çevrimiçi bilet satış şirketi Ticketmaster, artık paralı etkinliklere giriş yapabilmek için basılı bilete ihtiyaç duyulmayan yüz tanıma teknolojisine geçeceğini açıkladı.

Sistem daha şimdiden tartışmalara yol açtı

Ticketmaster, yüz tanıma teknolojisinde uzmanlaşmış bir şirket olan Blink Identity ile birlikte çalışmaya başladı. Şirket müşterileri yeni yüz tanıma teknolojisini kullanarak, yüz verilerini biletleriyle ilişkilendirebilecekler. Böylece basılı bilet veya cep telefonlarındaki QR kodu göstermeden herhangi bir etkinliğe sadece yüzlerini okutarak giriş yapabilecekler. Şirket yüz tanıma sisteminin dakikada 60 kişinin yüzünü tarayabildiğini ve sadece biletleme amaçlı değil, mekân içinde de kullanılacağını belirtiyor.
Ticketmaster'ın iş ortağı Blink Identity, 10 yıldır ABD Savunma Bakanlığı için geliştirdiği sistemlerle tanınıyor. Bu teknolojik gelişmenin endişe verici tarafı ise taranan bu yüz verilerinin nerelerde kullanılacağı konusu. Sistem daha kullanıma girmeden bile eleştiri ve tartışmaları beraberinde getirmiş durumda. Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesi, maalesef ki kişisel veri ihlallerini de beraberinde getirmeye devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim