Anlık Bildirim

Bitcoin reklamları Facebook yasağını aştı

Facebook geçtiğimiz ay kullanıcıları aldatmaya yönelik reklamları ortadan kaldırmak için kripto paralarla ilgili reklamları yasaklamıştı. Reklamverenler ise basit bir hamleyle yasağı deldi.

Bitcoin reklamları Facebook yasağını aştı Tam Boyutta Gör
 

Son zamanlarda internette sıkça çıkan ve kullanıcıları aldatmayı amaçlayan kripto para reklamlarına karşı Facebook geçtiğimiz ay önemli bir karar almıştı. Sosyal medya devi kullanıcıların reklamlardan, aldatılma tehlikesi yaşamadan faydalanabilmesi için platformdaki kripto para ve ICO reklamlarının tamamını kaldırmış ve artık bu reklamlara izin vermeyeceğini duyurmuştu. Reklamverenler ise basit bir yöntemle Facebook'un yapay zeka algoritmalarından kurtulmayı başardı. 


Sadece harfleri değiştirdiler 

İlk olarak Fransız girişimci Matthieu Suiche tarafından fark edilen yeni yöntem ile reklamverenler reklamda doğrudan "BITCOIN" kelimesini kullanmak yerine "O" harfini "sıfırla", I harfini ise küçük L harfiyle değiştirerek "BlTC0lN" ifadesini kullanıyor. Böylece yapay zeka kontrolünü aşabilen reklam platformda yer alabiliyor. Bu yöntemi gülünç bulan Matthieu Suiche, reklamverenlerin daha karmaşık çözümlerle yasağı aşmasını beklediğini ancak hayal kırıklığına uğradığını da ekledi. 


Öte yandan yasağın aşılması Facebook'un yapay zekalı denetim sisteminin uzun süredir devam eden çalışmalara rağmen henüz zararlı davranışların tespitinde insanlar kadar başarılı olamadığını gösteriyor. Bu eksiğin farkında olan sosyal medya devi özellikle sahte haberler ve seçimlerle ilgili manipülasyonları önlemek için binlerce kişiyi işe alırken şirketin sıradaki hedefinin kripto paralar olacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim