Anlık Bildirim

Facebook ve Instagram için abonelik dönemi resmen başladı

Geçtiğimiz dönem ortaya çıkan iddialı doğru çıktı ve Meta, kısa bir süre önce Avrupa Birliği’ne dahil olan ülkelerde reklamsız abonelik hizmetini kullanıma sundu.
Facebook ve Instagram için abonelik dönemi başladı: İşte fiyatlar Tam Boyutta Gör
Meta, Facebook ve Instagram'dan reklamları kaldıracak ücretli bir abonelik hizmeti başlattığını duyurdu. Abonelik, Avrupa Birliği'nin Meta'nın reklam hedefleme ve veri toplama uygulamaları hakkındaki endişelerini gidermeyi amaçlıyor. Bu endişelerden kurtulmak isteyen kullanıcılar satın aldıkları abonelik hizmetini kullanabilecekken ücretsiz olarak kullanmak isteyenler ise Meta’nın veri toplama uygulamalarına izin vermek zorunda kalacak.

Facebook ve Instagram’a abonelik geldi

Meta, bu hamle ile birlikte Dijital Piyasalar Yasası ve Genel Veri Koruma Tüzüğü dahil olmak üzere bir dizi Avrupa yasası tarafından belirlenen gizlilik gereksinimlerini daha açık ve kesin bir şekilde karşılayacağına inanıyor. “Avrupa düzenlemelerinin ruhuna ve amacına saygı duyuyoruz ve bunlara uymaya kararlıyız” diyen Meta, abonelik ücretlerini de açıkladı.

Facebook ve Instagram kullanıcılar web üzerinden aylık 9,99 Euro veya iOS ve Android üzerinden ayda 12,99 Euro ücret ödeyerek abonelik hizmetinden yararlanabilecek. Meta, ödeme yapmak istemeyen kişiler için ürünlerine ücretsiz erişim sunmaya devam edeceğini söylüyor. Şirket, ödeme yapmayan kullanıcılar için deneyimin değişmeyeceğini ve mevcut reklam tercih araçlarının kullanılabilir kalacağını söylüyor.

Reklamsız abonelik yalnızca AB, AEA ve İsviçre'deki 18 yaş ve üstü kişiler için geçerli olacak.  Yani Türkiye bu kapsama dahil olmayacak. Başlangıçta tüm bağlantılı Facebook ve Instagram hesaplarında geçerli olacak, ancak Meta sonunda bağlantılı hesaplar için ekstra ücret talep edecek. 1 Mart 2024'ten itibaren, bağlantılı hesap başına web'de 6 Euro veya iOS ve Android'de 8 Euro ek ücret alınacak. Şirket, bir kişi abone olmaya devam ettiği sürece verilerinin reklam hedeflemesi için kullanılmayacağını söylüyor.

Kaynakça https://www.theverge.com/2023/10/30/23938283/facebook-instagram-ad-free-subscription-eu https://about.fb.com/news/2023/10/facebook-and-instagram-to-offer-subscription-for-no-ads-in-europe/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5009 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meta, facebook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim