Anlık Bildirim

BlackBerry bağlantı problemi firmaya 100 milyon dolardan fazlasına mal olabilir


Geçtiğimiz hafta Blackberry internet servis sunucularının çökmesiyle dünya çapında yaşanan 4 günlük mail ve BBM alışveriş problemleri gündeme damgasını vurmuştu. Hacker saldırısı olduğu ve maillerin üçüncü kişilerin eline geçtiği iddialarına karşı Kanadalı RIM firması olayın sunuculardaki arızadan kaynaklandığını açıklamıştı.

JPMorgan Chase analisti Rod Hall, internet servisi bağlantı problemlerinin RIM'e 100 milyon dolardan fazla bir maliyet çıkaracağını iddia etti. 

Avrupa'da BlackBerry internet servis sunucularının çökmesiyle başlayan problem, ardından Ortadoğu, Afrika, Hindistan, Brezilya, Şili, Arjantin, ABD ve Kanada'ya yayılmıştı. Problem hakkında sürekli kullanıcıları bilgilendiren RIM'in eş CEO'su Jim Balsillie, önceki gün bir basın toplantısında problemin giderildiğini açıklamıştı. 

Problem nedeniyle bir tazminat ödenip ödenmeyeceği sorulduğunda ise böyle bir konunun gündemde olmadığını belirtmişti.

Rod Hall, RIM kullanıcı sözleşmesine göre firmanın sunucularını belirli bir süre çevrimiçi konumda tutma zorunluluğu olduğunu belirtiyor. 4 günlük kesinti bu maddeyi ihlal etmiş oluyor. Böylece bir ceza yükümlülüğü ortaya çıkıyor.

RIM her BlackBerry kullanıcısı için operatörlerden aylık belirli bir ücret tahsil ediyor. Hall bu ücret üzerinden giderek RIM'in operatörlere ödemesi gereken tazminatın 100 milyon dolar civarında olduğunu hesap etti. RIM'den bu konuda resmi bir açıklama yok ancak ekonomik olarak sıkıntı yaşayan firmaya bu tazminatın olumsuz etkileri olacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim