Anlık Bildirim

Boeing X-51A WaveRider hava aracı, en uzun süreli hipersonik uçuş rekorunu kırdı


Boeing tarafından geliştirilen ve X-51A WaveRider ismine sahip olan hipersonik hava aracı, gerçekleştirdiği dördüncü uçuşunda önemli bir rekora imza attı.
Amerika Kaliforniya’da yer alan Edwards Hava Üssü'nden kalkan B-52H ağır bombardıman uçağına yüklenen X-51A WaveRider, uçağın 15 bin metre (50,000 feet) mesafeye gelmesi ile gökyüzüne bırakıldı. Üzerinde yer alan güçlü motorların ateşlenmesi sonucunda 3,5 dakika içerisinde önce Mach 4.1 (5,098 km/s), daha sonra ise Mach 5.1 yani yaklaşık saatte 6,200km hızına ulaşan hava aracı, ayrıca en uzun süreli hipersonik uçuş rekorunu da elde etmiş oldu. Yakıtı bitene kadar havada kalan X-51A WaveRider, daha sonra kontrollü olarak Pasifik Okyanusuna iniş yaptı.
X-51A WaveRider hava aracını geliştirme amacı hakkında konuşan Boeing Phantom Works başkanı Darryl Davis, bu çalışma sonucunda hipersonik motor teknolojilerinin ciddi oranda ilerleme gösterdiğini ve uzaya daha düşük maliyetli yolculukların mümkün hale gelebileceğini söyledi. Ayrıca askeri savunma amaçları için de geliştirildiği belirtilen sistem hakkında Boeing tarafından hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 
Boeing X-51A WaveRider hava aracı, en uzun süreli hipersonik uçuş rekorunu kırdı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2289 kez okundu.
13 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, rekor ve boeing
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim