Anlık Bildirim

Bu cihaz karşı tarafa gerçek öpücük gönderiyor

Teknoloji geliştikçe pek çok şeyin gerçekleştiğini görüyoruz. Artık tensel yakınlaşmalar da sanal ortamda simüle edilmeye çalışılıyor. Öpücük bunlardan birisi.

Yıllardır sevdiğimiz kişilere öpücük yollamak için resim, video veya çeşitli emojilerden yararlanıyoruz. Bir doktora öğrencisi ise gerçek insan öpücüğünü taklit edebilecek bir aksesuar üzerinde çalışıyor.

Dudak Simülasyonu

Kissenger adı verilen proje bir doktora tezi. Emma Yann Zhang, bir robot konferansında tanıttığı projesi ile kablosuz olarak karşı tarafa gerçek öpücükler göndermenizi amaçlıyor. Telefona tutturulan aksesuar, alt kısmında bir silikon dudak barındırıyor. Özel sensörlerle donatılmış bu silikon, kullanıcının öpücüğünü analiz ederek haritasını çıkarıyor. Daha sonra da karşı tarafa gönderiyor. Böylece karşı taraftaki silikonda gerçek bir öpücük taklit edilmiş oluyor. Diğer kullanıcı bu simülasyonu kendisine uygulayabiliyor.

Zhang aksesuarın halen geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki dönemde deneklerin  gönderilen öpücüğün bir insana mı yoksa bir robota mı ait olduğunu anlamaları için çalışmalar yapılacak. Zhang, Londra Şehir Üniversitesi’nde çalışmalarını devam ettiriyor.

Son dönemde ortaya atılan insan ve robot arasındaki duygusal ilişkilerin mümkün olup olmayacağı tartışmaları sıcaklığını korurken, Zhang’ın icadı konuya yeni bir bakış açısı getiriyor. Bununla birlikte Zhang, projesinin insan ve robotlar arasındaki duygusal ilişkilerin etik olarak kabul edilip edilmeyeceğine yönelik bir çalışma olmadığı konusunda ısrarcı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim