Anlık Bildirim

Artık günlük kullanımda hesap makineleri yok denecek kadar az. İnsanlar genelde akıllı telefonlarını veya bilgisayarlarını kullanıyor. Sadece kurumsal tarafta ve işletme tarafında standart hesap makinelerini görüyoruz. Bunun haricinde özel bir kategori yıllardır önemini sürdürüyor: Grafik hesap makineleri.

Eğitim kurumlarında

İşlemci ve bellek gibi gelişmiş bileşenlere sahip olan grafik hesap makineleri haliyle çok daha karmaşık bilimsel hesaplamaları yapabiliyor. Bu bakımdan belirli sektörlerde ve öğrenciler arasında halen popüler. Bu yüzden de oldukça pahalı.

ABD’de Smarter Balanced konsorsiyumu ve anlaşmalı ortağı Desmos, grafik hesap makinelerinin yerini alacak Desmos adında bir uygulama geliştiriyor. Bugüne kadar grafik hesap makinelerini taklit eden pek çok uygulama mağazalarda bulunabiliyor ancak biraz amatör kalıyorlar. Ayrıca sınavlarda kullanılması da uygun görülmüyordu. Desmos da bir grafik hesap makinesi uygulaması geliştirmişti ve önemli eğitim kurumlarının desteğini arkasına almıştı. Proje bu uygulamayı temel aldı.

İyi bir ekip yaklaşık 1 yıl çalışmış ve TI-84 gibi cihazlardan bile çok daha gelişmiş bir hesap makinesi ortaya çıkarmış. Kolay ve akıcı bir arayüz, güncellemeler, internet bağlantılı herhangi bir cihazdan erişim imkanı gibi avantajlar mevcut.

Bugüne kadar konsorsiyum ile iletişime geçen 146 ülkede öğrenciler aylık 300 bin saat uygulamayı deneme imkanı bulmuş. Yıl boyunca lise ve 6-8. sınıf öğrencilerine uygulama ücretsiz olarak dağıtılacak.

Desmos sonrasında uygulamayı eğitim kurumlarına lisans bedeli karşılığında dağıtmayı planlıyor. Böylece öğrenciler 150$’lık hesap makineleri yerine cüzi rakamlarla okulları tarafından kiralanmış sanal hesap makinelerini kullanabilecek. Ayrıca uygulama doğrudan eğitim materyallerinin içerisine entegre edilecek ve erişim de buradan sağlanabilecek. Hali hazırda deneme sürümüne bu linkten erişebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim