Anlık Bildirim

Bu yıl da Flickr platformunu iPhone domine etti

Telefon kamerasını en fazla kullananlar iPhone sahipleri ve bu konu pek çok analizde kendisine yer buluyor. Flickr servisinin bu yıl en fazla kullanılan cihazı iPhone oldu.

2016 yılını tamamlamaya sayılı günler kala farklı konularda analizler gelmeye devam ediyor. Fotoğraf dünyasının nabzını tutan Flickr servisi, bu yıl en çok yükleme yapılan cihaz listesini yayınladı. Listede adeta iPhone istilası var.

iPhone Hakimiyeti

Servisin yayınladığı ilk 10 cihaz listesine göre kullanıcılar fotoğraf çekimi için en çok iPhone modellerini tercih ediyor zira tam 8 tane iPhone listeye girmiş durumda. Henüz iPhone 7 modelinin yer almadığı listede ilk sıra iPhone 6’ya ait. İkinci sıra iPhone 5S, üçüncü sıra ise iPhone 6S modellerine ait.

Listede iPhone 4S ve sonrasındaki tüm modeller yer almayı başarmış. Önceki yıllarda Samsung telefonlarını da listede görüyorduk ancak bu yıl çok gerilerde kalmış. iPhone haricinde sadece Canon EOS 5D Mark 2 ve 3 profesyonel makinalar listeye girebilmiş. Fotoğraf makinelerinin paylaşım konusunda çok fazla tercih edilmediği bir kez daha görülmüş oldu.

Bu yıl sisteme yüklenen fotoğrafların yüzde 47’si iPhone ile çekilmiş. Kullanıcılar yüzde 25 oranında profesyonel makine kullanırken, yüzde 21 ise bas çek makinelerden yana tercihini kullanmış. iPhone kullanımı geçen yıla göre artarken fotoğraf makinesi kullanımı ise azalmış.

iPhone 7 ile birlikte fotoğraf paylaşımında daha da artış yaşanması bekleniyor. Özellikle son güncelleme ile çift kameralı iPhone 7 Plus modelinin kazandığı bulanıklık efekti yapabilen Portre modu büyük ilgi görüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim