Anlık Bildirim

CES 2012 : PowerTrekk hücre yakıtı cihazlarınıza sınırsız enerji sağlıyor

z
un 

un süreli
Günlük hayatımızda kullandığımız mobil chazların en büyük dezavantajlarından birisi uzun kullanım süresi sunmayan bataryaları. İsveçli myFC ise yakıt hücresini temel alan belki de fuarın en ilginç tasarımlarından biriyle bu sorunu ortadan kaldırmayı planlıyor.

PowerTrekk adlı taşınabilir şarj cihazı yakıt hücresi kullanarak mobil cihazlarınız için enerji elde ediyor. Yakıt olarak kullanılan ise su. Sudan sistem içerisindeki dönüştürücü yardımıyla hidrojen elde edilerek ardından elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Bu esnada farkedilmeyecek kadar az bir buhar dışarı veriliyor.

Cihaz birkaç iPhone'u üstüste koyarak elde edilecek yapıyla aynı ölçülerde. Bunun üçte ikisi yakıt hücresine ayrılmış. Su dolu yakıt hücresi yuvası içerisinde değiştirilebiliyor. Cihazın bir de kendi bataryası bulunuyor.
Elektrik ile microUSB ve USB çıkışını kullanarak cihazlarınızı şarj edebildiğiniz gibi bu bataryayı da şarj edebiliyorsunuz ve yakıtınız kalmadığı durumlarda devreye sokabiliyorsunuz. Tek bir yakıt hücresi bir günlük şarj sağlayabiliyor. Devamlı hücreleri değiştirirseniz uzun süreli bir enerji elde edebilirsiniz. Patentli teknoloji Stockholm'de geliştirildi.

PowerTrekk ilk olarak ABD'de piyasaya çıkacak. 299$ olan fiyatının yanında üçlü hücre paketi PowerPukk 12$'dan satılıyor. Uzun süreli enerji için oldukça düşük bir bedel. Ayrıca havayolu güvenliği birliğinin yasakladığı sıvı listesi arasında bu hücrelerin bulunmaması uçak yolculuğunda bagajınızda da taşıyabileceğiniz anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6456 kez okundu.
23 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, myfc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim