Anlık Bildirim

Canalys : Global olarak sevkiyatı yapılan 3 cep telefonundan birisi Android

Canalys : Global olarak sevkiyatı yapılan 3 cep telefonundan birisi Android

Kullanıma sunulduğu günden bu yana açık kaynak ve ücretsiz olmasının da etkisiyle hızlı bir yükseliş trendine giren ve bu yıl sonuna kadar 1 milyar kümülatif toplama ulaşması beklenen Android işletim sistemi yüklü cihazlar, akıllı telefon benimsenme oranlarını da büyük oranda etkiledi. 

Daha önce yüzde 10-20 seviyelerinde olan oranlar artık yüzde 50 seviyelerine ulaşmış durumda. Bunda elbette giriş ve orta seviye Android akıllı telefonların payı büyük. 

50'den fazla ülkede ölçümler yapan Canalys yayınladığı son raporda geçen yıl son çeyrekte satılan cep telefonu sayısı  438 milyon civarında. Bunun 219 milyonu akıllı telefon ve oranı yüzde 50 seviyesinde. Android akıllı telefonlarının 149 milyonluk sevkiyat rakamı ise akıllı telefon satışlarında yüzde 69, cep telefonu satışlarında yüzde 39'luk bir pay kazandırıyor. Toplam cep telefonu satışları dikkate değer bir artış göstermezken, akıllı telefonlar yüzde 37 büyüme sağladı.

Samsung 62.9 milyon akıllı telefon satışı ile yüzde 78 büyüyerek pazar payını yüzde 29'a çıkardı. Huawei, ZTE, Lenovo ve Yulong gibi üreticiler de payları düşük olsa da yüzde 100'ün üzerinde büyüme kaydetti. 47.8 milyon satış yapan Apple ise pazar payını yüzde 15'den yüzde 22'ye çıkardı. 

İşletim sistemi olarak Android yüzde 69, Apple yüzde 22, BlackBerry yüzde 3.5, Windows Phone ise yüzde 2.5 oranında kendisine yer buldu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı haline gelen Çin'de ise son çeyrekte 64.7 milyon akıllı telefon satılırken, Samsung liderlik koltuğunda. Lenovo ve Yuolong ise onu takip ediyor. 

Raporda ilk üçteki firmalar arasında yıl bazında çok büyük farklı oluştuğunu belirtiyor. Ancak akıllı telefon benimsenme oranları giderek arttığı için bu farkın kapanma ihtimali bulunuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim