Anlık Bildirim

Chromebook satışları, ABD’de Mac satışlarını geride bıraktı

Dizüstü pazarında Google’ın en önemli silahı olan Chromebook modelleri, sessiz sedasız büyümeye devam ediyor. ABD pazarında, Chromebook satışları Mac satışlarını geçti.

Google’ın Chrome işletim sistemi üzerinde çalışan Chromebook dizüstü modeller, henüz dünya çapında yaygın bir satış ağına sahip değil. Ülkemizde de bir veya iki model ile boy gösteren Chrome OS, ABD pazarında çok etkili. Öyle ki Mac satışlarını bile geçti.

IDC tarafından yapılan analize göre, yılın ilk çeyreği itibariyle Chromebook satışları ABD’de Mac satışlarını geride bıraktı. Net rakam verilmese de, Apple’ın 1.78 milyon civarında Mac satışı yaptığı biliniyor. Bu bakımdan Chromebook satışlarının 2 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Yıl bazında ise ortalama 8 milyona kadar çıkıyor. Hali hazırda Chromebook satışları, alt seviye ABD dizüstü pazarının yüzde 30’una yaklaşmış durumda.

Chromebook serisi, son kullanıcı tarafında önemli rakamlara imza atamıyor. Serinin asıl lokomotifi eğitim kurumları. Sade bir işletim sistemi ve düşük maliyet, Chromebook modellerini eğitim kurumlarının vazgeçilmezi haline getiriyor. Bir de indirim kampanyaları olursa, büyük partiler halinde kurumların yolunu tutuyor.

Eğitim kurumları yanında, eğitim odaklı projelerde de Chromebook modelleri ilgi görüyor. Kalitenin artırılması veya bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılması gibi projelerde, bol bol Chromebook bilgisayarları dağıtılıyor. Hatta zaman zaman yarı fiyatına bile projelere Chromebook tedarik ediliyor. Bu bakımdan, yakın gelecekte ABD pazarında Chromebook ailesinin yüzde 50 civarında bir pazar payı yakalaması şaşırtıcı olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6079 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, chrome os ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim