Anlık Bildirim

Chrysler, endüstrinin ilk araç içi kablosuz şarj sistemini duyurdu


Elektronik cihazları kablosuz olarak şarj edebilen sistemler bu yılın teknoloji fuarlarında boy gösterdi ve bazıları son kullanıcıya ulaşmaya başladı. Araç içi şarj istasyonları konusunda da çalışmalar devam ederken endüstride ilk sayılacak adım Chrysler'den geldi.

Firmanın müşteri hizmetlerinden ve hizmetlerinden sorumlu Mopar adlı bölümünün, kablosuz şarj imkanı sunan ilk otomotiv üreticisi olmak için son aşamaya geldiği dün yapılan resmi duyuruda açıklandı.

Mopar, ilk kablosuz şarj sistemi örneklerini 2013 model Dodge Dart araçlarında sergileyeceklerini belirtti. Bölümün tepe yöneticisi Pietro Gorlier, devamlı internete bağlı kalmak isteyen ve şarj sorunu yaşamaktan endişe eden müşterilerine en mükemmel çözümü sunduklarını belirtti.

20cmx25cmx9cm şeklinde boyutlara sahip kablosuz şarj istasyonu orta konsolun altına ve ön kısmına monte ediliyor. İçerdiği şarj plakasına, uyumlu mobil cihaz yerleştirildiğinde istasyon aktive oluyor ve araç çalışmaya başladığı anda da şarj işlemi başlıyor.

Diğer sistemlerde de olduğu gibi kablosuz şarja uyumlu ayrı bir kılıfa veya kapağa ihtiyaç duyuluyor. Yaz dönemine doğru Dodge Dart bu sistemle birlikte piyasada olacak. Sistemin fiyatı ise kurulum ve kılıf ile birlikte 199$.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6158 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chrysler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim