Anlık Bildirim

Çinli NEO da Windows Phone 8.1 cihazları üretecek

Çinli NEO da Windows Phone 8.1 cihazları üretecek

Microsoft'un bu yıl Windows Phone ortak sayısını artırmak adına lisans bedellerini ücretsiz hale getirmesi, üretici ilgisini önemli ölçüde artırdığını gösteriyor. Microsoft, BUILD 2014 konferansında yeni üreticilerinin listesini yayınlamıştı. Liste haricinde kalan ve henüz anlaşma yapmış firmalar da kendi duyurularını yapmaya başladı.

Fransız Ucall firmasından sonra Çinli Neo da resmi forumlarında ilk Windows Phone 8.1 cihazının tasarımlarını paylaştı. NEO genelde Android tarafında faaliyet gösteridği için Neo M1 adlı WP akıllı telefonu da aynı adlı Android cihazından esinlenecek.

NEO M1 modelinde 5 inçlik 720p ekran bizi karşılarken, 1.3GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli MT6582 yongasetine yer veriliyor. Bu noktada işler biraz karışıyor zira Microsoft'un MediaTek ile herhangi bir işbirliğine gittiği resmi olarak açıklanmadı. 

Bu bakımdan ya önümüzdeki aylarda böyle bir duyuru gelebilir ki MediaTek Çin pazarında oldukça büyük bir paya sahip ya da Neo M1 piyasaya çıktığında Snapdragon tarafına yönelmiş olacak. Daha önce MediaTek ve Microsoft işbirliği gündeme gelmiş ancak bu yalanlanmıştı.

Cihazda bunun dışında 1GB RAM, 8GB artırılabilir hafıza, 13MP çözünürlükte Sony sensörlü arka kamera, çok ince metal gövde ve 2000mAh gücünde sabir batarya şeklinde özellikler yer alıyor. 

NEO ile birlikte Windows Phone ekosistemindeki üretici sayısı 17'ye yükselmiş olacak. Ağırlık ise Çin ve Hindistan'dan geliyor ve çoğunluğu bölgesel satış yapan markalar. Ancak Çin ve Hindistan'ın toplam 2.5 milyarı aşan nüfusu düşünüldüğünde en fazla satış bu bölgelerden olacak. Şu ana kadar resmi olarak açıklama yapan veya açıklanan üretici listesi şöyle:

LG (Güney Kore)
Samsung (Güney Kore)
HTC (Tayvan)
Nokia (ABD)
Huawei (Çin)
ZTE (Çin)
Xolo/Lava (Hindistan)
Karbonn (Hindistan)
Micromax (Hindistan)
Presitigo (Rusya)
Foxconn (Çin)
Gionee (Çin)
JSR (Japonya)
Longcheer (Çin)
Ucall (Fransa)
NEO (Çin)
Lenovo  (Çin) 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1019 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows phone 8.1
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim