Anlık Bildirim

Çinli temizlik işçileri artık konum takibi ve sesli uyarı yapan akıllı bileklikler takmak zorunda

Çin'in vatandaşlarını gittikçe daha fazla ve özel yerlerde takip etmesi, sokak temizlikçilerine de ulaştı. Çalışanlar artık GPS özellikli bileklikler takmak zorunda.
Vatandaşlarını tüm detaylarına kadar takip etmekten çekinmeyen Çin hükümeti, bunu daha verimli halde gerçekleştirmek için teknolojiden de sürekli olarak faydalanıyor. Yakın zamanlarda arabalara RFID çipleri takarak, yüz tanıyan güneş gözlüklerini sunarak ve öğrenciler için konum takibi yapan üniformaları zorunlu hâle getirerek haberlere konu olan ülke, şimdi de sokak temizliği çalışanlarına GPS özellikli bir bileklik takmayı zorunlu hâle getirdi.
3 Nisan’da ilk olarak yapılan haberde Nanjing, Çin’de çalışanların bu konum takibi yapan bileklikleri takmasının zorunlu olduğu dile getirildi. Bu bileklikler konum takibi yapmanın yanında, eğer çalışan 20 dakikadan fazla sabit durursa “Çalışmaya devam edin” şeklinde bir sesli uyarı da yapıyordu.
Bir gün sonra çıkan South China Morning Post raporuna göre halkın baskısı temizlik şirketinin donanımı bir miktar geri çekmesini sağladı. Geri çekmekten kasıt maalesef bileklikleri geri toplamak değil, sesli uyarıyı kapatmak oldu.

Bu sonuç halkı memnun edecek mi, yoksa firma bu uygulamasını geri çekmek zorunda mı kalacak birlikte göreceğiz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6493 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, gps bileklik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim