Anlık Bildirim

Çok daha gelişmiş bir Samsung DeX aksesuarı geliyor

Amiral gemisi sınıfında başarılı işler yapan DeX aksesuarına Samsung yatırım yapmaya devam ediyor. Galaxy Note 9 ile DeX aksesuarı bambaşka bir kimliğe bürünecek.

Kısa bir süre sonra tanıtılacak olan Samsung Galaxy Note 9 amiral gemi modelinde karşılaşacağımız geliştirmeler sadece S-Pen kalemi ile ilgili değil. Samsung’un harici ekrana bağlanan DeX aksesuarı da sürpriz yapacak.

Yeni DeX aksesuarı özellikleri

Sızdırılan yeni bilgilere göre muhtemelen yazılım destekli olarak DeX aksesuarında önemli yenilikler bizleri bekliyor. Bu sayede DeX aksesuarı sadece bir görüntü aktarımından ziyade günlük kullanımda kendisine yer arayan bir cihaz haline gelecek.

Galaxy Note 9 lansmanında tanıtılacak yeniliklerden birisi Dual Mode. Bugüne kadar DeX aksesuarına bağlandığında ekranını harici monitörlere aktaran Samsung cihazları yeni mod ile artık kendi ekranında da uygulama çalıştırabilecek. Böylece iki bağımsız ekran ortaya çıkacak.

 

Çok daha gelişmiş bir Samsung DeX aksesuarı geliyor

Diğer taraftan DeX aksesuarı S-Pen kalemini de desteklemeye başlıyor. Aksesuara yerleştirdiğiniz Galaxy Note cihazlarını bir çizim tableti gibi kullanabileceksiniz. Profesyonel tarafta S-Pen desteği ilgi görecek gibi duruyor.

Son olarak Galaxy Tab S4 tabletinin doğrudan DeX aksesuarına harici ekran olarak bağlanacağı ifade ediliyor. Eğer ana monitörünüz varsa bu kez ikinci ekran haline geliyor. Ne var ki bu özellik ile ilgili kesin ve net bir detay verilmemiş. Diğer taraftan Linux On DeX ile uyumlu Linux uygulamalarının DeX üzerinde çalıştırabileceği biliniyor. Bu da karşımıza çıkacak diğer bir özellik.

Görülen o ki Samsung bu kez aksesuar tarafında da bazı önemli yenilikler sunarak farklılaşmayı amaçlıyor. Bunlar Galaxy Note 9 modeline mi özel olacak yoksa önceki modellere de gelecek mi şimdilik bilinmiyor.

 
Çok daha gelişmiş bir Samsung DeX aksesuarı geliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim