Anlık Bildirim

Cyanogen, Android alternatifi için önemli adımlar atıyor

Uzun süredir Android işletim sistemini Google'ın egemenliğinden kurtarmak için çalışmalar yapan Cyanogen ekibi, bu doğrultuda önemli isimleri kadrosuna katmaya devam ediyor. Ekibe katılan son iki kişi Amazon ve Qualcomm'dan.

Microsoft'ta 15 yıl çalıştıktan sonra Amazon'da başkan yardımcılığı görevi yapan Stephen Lawler bundan böyle Cyanogen global mühendislik bölümü başkanı olarak görevine devam edecek. Qualcomm'da 18 yılını harcayan Karthick Iyer ise global sistemlerden sorumlu başkan yardımcısı olacak. 

Android alternatifi bir platform üzerinde çalıştığını açıkladığı zaman Cyanogen'in ne kadar ciddi olduğu anlaşılamamıştı ancak son dönemde kadroya katılan isimler firmanın bunda çok kararlı olduğunu gözler önüne serdi. 

Aslında alternatif derken yeni bir işletim sistemi söz konusu değil. Detayları tam olarak bilinmemekle birlikte YouTube, Gmail, Haritalar gibi Google servislerinden ve kamera, müzik oynatıcı, ses kaydedici, takvim, ajanda gibi çekirdek Google uygulamalarından tamamen arındırılmış bir Android işletim sistemi olacağı tahmin ediliyor. 

Zaten yeni üyeler Cyanogen'in yeni bir uygulama paketi üzerindeki çalışmalarına katılacak. Ayrıca kadrosuna tecrübeli isimleri katmakla Cyanogen pek çok firmanın da ilgisini çekebileceğini düşünüyor. Cyanogen'in Android'e ne kadar alternatif olabileceğini zamanla göreceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4210 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyanogen
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim