Anlık Bildirim

Cyanogen Hindistan'da Android One programına rakip oluyor

Cyanogen Hindistan'da Android One programına rakip oluyor

Google'ın ucuz Android telefonlara bir çeki düzen vermek amacıyla Hindistan'da startını verdiği Android One programına çok geçmeden tanıdık bir isimden rakip geldi. Bu yıl yüklü olduğu ilk akıllı telefonu Çin'de satışa sunulan CyanogenMod, ikinci telefonunu da Hindistan'da tanıttı.

Hintli Micromax firması ile ortaklık yapan Cyanogen Inc., Micromax Yureka adındaki akıllı telefona da imzasını attı. Model yaklaşık olarak 142$ fiyat etiketine sahip ve sunduğu donanım itibariyle de Micromax firmasının sorgulanmasına neden oldu.

Micromax Yureka, 5.5 inçlik 720p çözünürlükte bir ekrana sahip. Modele gücünü 64-bitlik Snapdragon 615 yongaseti verirken, ilk 64-bitlik Cyanogen akıllı telefonu olma ünvanını da taşıyor. 8 Cortex-A53 çekirdeği taşıyan Snapdragon 615 yongaseti 4+4 formunda çalışıyor ve beraberinde Adreno 405 grafik birimini getiriyor. 
Modelde 2GB RAM, 16GB artırılabilir kapasite, 13MP çözünürlükte arka kamera, 5MP çözünürlükte ön kamera, LTE desteği, CM11 sürümü, çift SIM yuvası ve 2500mAh gücünde batarya şeklinde özellikler yer alıyor. 

Donanıma bakıldığında bu fiyata oldukça iyi bir performansın sunulacağını söyleyebiliriz. Micromax Yureka bu açıdan önemli satış rakamlarına ulaşabilir. Zira Micromax ülkenin en büyük akıllı telefon üreticilerinden ve geniş bir perakende ağına sahip. Hindistan'ın 1.2 milyarlık nüfusunu da hatırlatmaya gerek yok. OnePlus ise yine dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'de satış yaptı ancak davetiye usulü nedeniyle yeterince ilgi göremedi. Bu da Cyanogen'in taban kazanmasına engel oldu.

Micromax ayrıca Android One programının da üyesi. Program kapsamında satışa sunduğu Canvas A1 ise donanım olarak Yureka'nın yanında sönük kalıyor. Zira modelde 4.5 inçlik 480x854 piksel çözünürlükte ekran, 4 çekirdekli 1.3Ghz saat hızında çalışan MediaTek yongaseti, 1GB RAM, 4GB kapasite, 1700mAh gücünde batarya, çift SIM desteği, microSD kart yuvası gibi özellikler mevcuttu. Modelin fiyatı ise 105$ civarındaydı. 

Micromax Yureka'nın fiyatı ve donanımı ile Android One programından rol çalacağına şüphe yok. Hindistan'ın alım gücü düşük olması nedeniyle bu tarz giriş seviyesi cihazlar oldukça popüler durumda. 

Bunun yanında küçük bir hatırlatma yapalım; Micromax yapılan anlaşma gereği Cyanogen'in logosu dahil tüm haklarını kullanma yetkisine sahip olduğu için OnePlus One modelinin bu ülkede satışı yasak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1365 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyanogenmod
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim