Anlık Bildirim

CyanogenMod ekibi ROM'larındaki root erişimini varsayılan olarak kapalı tutacak


Akıllı cihazlarda kullanıcıların, üretici firmanın cihaz üzerinde kendisine tanıdığı yetkilerden daha fazlasına sahip olmak için yazılımda yaptıkları kırma işlemini tarif eden root kavramı özellikle Android cihazlarda daha fazla karşımıza çıkıyor.

Satın alınan bir akıllı cihazın root edilmesinin yanında CyanogenMod ekibinin yayınladığı kişisel ROM'larda da root erişimi varsayılan olarak erişilebilir halde geliyordu. Ancak ekip yayınladığı bir duyuruda bundan böyle sunulacak tüm kişisel ROM'larda root erişiminin varsayılan olarak kapalı tutulacağını belirtti.

Erişim yasağı, kullanıcının bilgisi haricinde yapılsa da root haklarını elde etmek isteyen kullanıcılar Geliştirici Ayarları menüsündan Superuser erişimini aktif hale getirebiliyor.

Erişim yasağı ekibin Android 4.0 için hazırladığı CM9 alfa sürümlerinden itibaren kullanılmaya başlandı. Kullanıcılara 4 aşamalı bir erişim rotası çizen ekip root haklarını varsayılan olarak kapalı tutarken sadece ADB için, sadece uygulamalar için veya her ikisi için açma opsiyonu koyacak. İsteyenler ADB ile terminal üzerinden cihazı root edebilecek.

CM ekibi bu hamlenin platformun daha güvenli hale gelmesini sağlamak adına yapıldığını belirtiyor. Sayısı 1 milyonu geçen ROM'ların içerisindeki bu güvenlik açığı kötü niyetli kişiler için devasa bir faaliyet alanı haline geliyor. 

Android kullanıcıları arasında oldukça yaygın kullanılan CM ROM'ları üzerindeki bu girişimin diğer ROM geliştiricilerine de yayılacağını tahmin etmek zor olmayacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6995 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim