Anlık Bildirim

DARPA hedefe güdümlü akıllı mermisinin yeni deneme videosunu yayınladı

DARPA hedefe güdümlü akıllı mermisinin yeni deneme videosunu yayınladı
 
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Projeleri Ajansı (DARPA) yeni geliştirdiği akıllı mermiyle hareket halindeki hedefleri bile rahatlıkla vurabilmeyi sağlıyor. DARPA'nın Extreme Accuracy Tasked Ordnance EXACTO (Aşırı Doğrulukla Görevli Savaş Gereçleri) adını verdiği proje kapsamında geliştirilen mermiler, keskin nişancılara uzak mesafe ve kötü hava koşullarında dahi isabet imkanı tanıyor. 
Şubat ayında gerçekleştirdiği deneme atışlarının videosunu yayınlayan DARPA, EXACTO'nun yeteneklerini .50 kalibrelik ufak boyutlu mermiye sığdırabilmelerinin aynı teknolojiyi diğer boyuttaki mermilere de getirmenin önünü açtığını belirtiyor. YouTube üzerinde yayınlanan videoda profesyonel bir nişancı tarafından hareketli objeye atılan 6 el atışta da başarılı olurken, hayatında ilk defa sniper tüfeği kullanan birisinin de ilk denemede hedefi vurması dikkat çekiyor.
 DARPA mühendislerinin isabet oranını arttırmaya devam ettiği mermilerin Amerikan keskin nişancıları tarafından ne zaman kullanılacağı ise belirtilmemiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5422 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim