Anlık Bildirim

IDF 2010: Sandy Bridge mimarisi gelişmiş grafik ve güç yönetim özellikleriyle geliyor

San Francisco da sizler için takip ettiğimiz Intel Geliştiriciler Forumu 2010'da, Sandy Bridge kod adlı yeni nesil işlemcilerin detayları da açıklandı. Intel tarafından ikinci jenerasyon Core işlemci ailesi olarak lanse edilecek Sandy Bridge tabanlı yeni işlemci ailesi 2011 başında pazara sunulacak ve geliştirilen yeni mimari, iki sene boyunca Intel işlemcilere teşkil edecek. Intel'in büyük önem verdiği Sandy Bridge işlemci mimarisi için iki önemli teknik oturum düzenlendi ve mimarinin sunduğu yenilikler detaylı bir şekilde anlatıldı.

Sandy Bridge mimarisini geliştiren ekipteki şef mühendislerden Opher Khan (bkz: fotoğraf) yeni işlemcilerin sahip olduğu avantajları anlattı. Çok sayıda yenilik ve güncelleme içermesine rağmen, IDF 2010'da, sahip olduğu yeni nesil entegre grafik birimi (iGPU) ve geliştmiş güç yönetim özellikleriyle ön plana çıkan Sandy Bridge mimarisi için Opher Khan şu detaylar üzerinde durdu;

- 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni nesil mikroişlemci mimarisi ile yüksek performans ve düşük güç tüketimi.
- İlk defa Sandy Bridge işlemcilerinde göreceğimiz Advanced Vector Extensions (AVX) komut setiyle kayar nokta hassasiyetli uygulamalarda ciddi performans artışı.
- Westmere jenerasyonunda farklı olarak tek zarda tam entegrasyon, 32nm üretim süreci üzerinde yenilikçi EU (Execution Units) tasarımına sahip grafik birimi.
- Modüler yapıdaki zar üstü ring bağlantısı ile yüksek bant genişliği, düşük erişim süresi.
- Gözden geçirilerek çok daha verimli hale getirilen entegre bellek kontrolcüsü - IMC.

IDF 2010: Sandy Bridge mimarisi gelişmiş grafik ve güç yönetim özellikleriyle geliyor

Editörün Notu: Sandy Bridge mimarisinin getirdiği yenilikleri, bizzat yenilikleri tasarlayan mühendislerden dinleme şansı bulduk. IDF 2010 özel yayınımız kapsamında Sandy Bridge odaklı yeni haberleri sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim