Anlık Bildirim

IDF 2010: Intel geleceğin etkileşimli kullanıcı teknolojilerini geliştiriyor

IDF 2010: Intel geleceğin etkileşimli kullanıcı teknolojilerini geliştiriyor

Intel Geliştiriciler Forumu 2010 resmi olarak bugün başlayacak ancak öncesinde özel bir oturum düzenleyen Intel, samimi açıklamalarda bulundu ve geleceğin kullanıcı deneyimlerini geliştirmek için ne gibi çalışmalar yaptığını anlattı. Açılış konuşmasını aynı zamanda bir antropolog olan Intel Labs Etkileşim ve Deneyim Araştırmaları Bölümü Direktörü Genevieve Bell'in yaptığı sunumda, kullanıcı deneyimlerinin geçmişten günümüze önemine değinildi ve Intel'in "deneyim odaklı" gelecek planlamasına ait detaylar açıklandı.

Geleceğin etkileşimli teknolojilerini geliştirmek için ihtiyaç duyulan temel gereksinimin kullanıcı ihtiyaçlarını belirleme olduğunu söyleyen Bell, kullanıcılar için etkileşimli cihaz kullanımının her zaman önemli olduğunu belirtirken, bu konuda döneminin belkide en ileri teknoloji yapılanması olan Bell Laboratuvarlarının geliştirdiği kompakt yapılı "Prenses Telefon" ve tanıtımda merkeze alınan kullanıcı odaklı deneyim yaklaşımına dikkat çekti. Daha iyi ve daha etkileşimli çözümlerle sunmak için doğru soruların sorulması gerektiğini dile getiren Genevieve Bell, özellikle üç önemli soru üzerinde duruyor ve bu sorulara verilecek doğru yanıtların, geleceğin teknolojilerini ve yeni nesil kullanıcı deneyimlerini geliştirmek için büyük önem arz ettiğini vurguluyor;

- Kullanıcılar hali hazırda hayatlarında olan cihazları, servis ve platformları niçin seviyorlar?
- Hangi teknolojiler, kullanıcılar ve cihazlar arasındaki bu etkileşimi daha iyi kılabilir?
- Hangi teknolojiler, yeni nesil kullanıcı deneyimlerini sağlayabilir ?

İşte bu sorular kapsamında Intel Labs altındaki Etkileşim ve Deneyim Araştırmaları Bölümü şu başlıklar altında çalışıyor;

- Kullanıcıların teknolojiyle sahip olduğu deneyimleri anlamak ve yeniden oluşturmak.
- İnsanların tutkuyla bağlanacağı yeni nesil bilgiişlem deneyimlerini öngörmek, tasarlamak ve gerçekleşmesini mümkün kılmak.
- Hayata yeni deneyimler, yeni heyecanlar katan teknolojiler yaratmak.

Peki Intel bunları mümkün kılmak için nasıl bir yol haritası izliyor, geliştirilen projeleri somutlaştırma için hangi süreçleri takip ediyor. Genevieve Bell'in açıklamasına göre herşey, kullanım modelleri ve fonksiyonaliteyi tanımlamakla başlıyor. Ardından belirlenen hedef için Intel'in kendi teknolojilerini geliştirmeye başladığını söyleyen Bell, sonraki aşama olarak yeni teknolojiyle ilgili işlevsel sistemler oluşturmaya başladıklarını ve prototipler geliştirdiklerini açıkladı. Son aşamada erken ürün tanımlamaları ve yeni teknolojilerin mevcut platformlardaki gelişimi üzerine yoğunlaştıklarını belirten Bell, geleceğin platformları için ürün gruplarıyla birlikte olası darboğaz sıkıntılarını da bu süreçte ele aldıklarını açıkladı.

IDF 2010: Intel geleceğin etkileşimli kullanıcı teknolojilerini geliştiriyor

IDF 2010: Intel geleceğin etkileşimli kullanıcı teknolojilerini geliştiriyor

IDF 2010: Intel geleceğin etkileşimli kullanıcı teknolojilerini geliştiriyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim