Anlık Bildirim

Dell PowerEdge ailesini Cascade Lake işlemcileriyle ve Optane ile güncelledi

PowerEdge çözümlerinin başarısından memnun kalan Dell ürünlerini Intel’in geçtiğimiz gün kullanıma sunduğu Cascade Lake işlemcileriyle güncelledi. Yeni modellerde güvenlik kanadı da unutulmamış
Intel’in Cascade Lake işlemcilerini duyurmasıyla birlikte OEM üreticileri de ürün gamını güncellemeye başladı. Geçtiğimiz yıl PowerEdge modelleriyle yüz güldüren satış rakamları elde eden Dell de bunlardan birisi. Firma daha fazla müşteriye ulaşabilmek adına yeni sistemlerinde gelişmiş özelliklere de yer veriyor.

İlk nesil Skylake kod adlı Xeon yongalarının yer aldığı sistemleri satın alan kullanıcılar üzerinden örnek verecek olursak. Cascade Lake sayesinde yeni çözümler aynı fiyat seviyesinde %25 daha fazla performans vaad ediyor.
Yeni çözümlerinde Intel’in varsayılan BIOS’unun üzerinde özelleştirmelere giden hazır sistem üreticisinin yaptığı iyileştirmeler başlıca bellek zamanlama değerleri, güç tüketimi, turbo frekans, PCIe değişim kalibrasyonları ve RAS özellikleri şeklinde.

Ayrıca FPGAs, SmartNICs, ve PCIe/bağlı cihazlar gibi alanlara yönelik de destek sunan Dell’in sistemlerini satın almak isteyen kullanıcılar bu seçenekleri ihtiyaçlarına göre kombine edebiliyor. Dell’in sunduğu ‘’zero-touch’’ konfigürasyonları sayesinde ise sistem yöneticileri birden fazla sistemde kullanılan ayarları uzaktan tek seferde güncelleyebilecekler.
Dell PowerEdge ailesini Cascade Lake işlemcileriyle ve Optane ile güncelledi Tam Boyutta Gör

Yeni PowerEdge ailesinin beraberinde getirdiği teknolojiler tarafında ise PCIe 4.0, GenZ ve CXL yer alıyor. En büyük güncelleme olarak gösterilen Optane DC Persistant Memory’i kullanmak isteyen kullanıcılardan Optane belleklerini Memory Mode’da kullanmak isteyenler bu yıl içerisinde yeni teknolojiye kavuşacaklar lakin App Direct Mode’a ihtiyaç duyanlar için gelecek yıl işaret edilmekte.
Satın aldıkları donanımların ihtiyaçlarına cevap verip vermediğini test edebilmeleri için 2 aya kadar süre tanıyan Dell ayrıca Optane DCPMM’nin çıkış tarihi olan önümüzdeki haziran ayına kadar hazırlıklarını tamamlayacak.

Güvenlik iyileştirmeleri 

Dell’in yeni PowerEdge ailesiyle birlikte geliştirmeye gittiği bir diğer alansa güvenlik. Cascade Lake’in Spectre/Meltdown 1, 3, 3a, 4, ve L1TF’ye karşı dirençli oluşuna ek olarak OpenManage ile birlikte iDRAC alt yapısı üzerinde şekillenen güvenlik önlemleri sayesinde depolanan verilerin güvenliği bir kat daha arttırılacak. Tabi isteyen müşteriler OpenManage konsolu üzerinden ekleyebilecekleri eklentiler sayesinde ekstra güvenlik önlemlerine de kavuşabiliyorlar.
Diğer taraftan Cascade Lake’in çıkışıyla birlikte güncellenmesi beklenen PowerEdge HPC segmentine dair bir bilgi henüz paylaşılmamış. Son olarak Optane belleklerinin bulunmadığı sistemler bugünden itibaren satışa sunulmuş durumda. Optane teknolojisini deneyimlemek isteyenlerinse haziran ayını beklemesi gerekecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim