Anlık Bildirim

Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama

11 Ocak’da kapılarını otomobil sevdalılarına açan Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı (Detroit Auto Show) lüks olsun veya olmasın tüm üreticilerin en iyilerine sahne oluyor.

Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama
 
Otomobil endüstrisinin son birkaç yılda büyük değişimlere sahne olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk’un sahibi olduğu Tesla’nın el ettiği başarılar elektrikli otomobillerin kabulünü kolaylaştırırken, hızlı bir şekilde gelişimine devam eden otonom otomobiller, “teknolojik” algısının motor gücünden daha önemli bir noktaya taşıdı. Dev otomobil üreticilerinin gelecek ile ilgili görüşlerini en iyi ifade ettiği alan olan konsept otomobiller de Detroit’ de boy göstermeye devam ediyor.
Üreticilerin tüketicilerin zihninde arka sıralarda yer almamak  için özenle hazırladıkları konsept otomobillerden bazılarına sizin için yer verdik.
Buick Avista
Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama
 
General Motors bünyesinde yer alan yaklaşık 120 yıllık bir tarihe sahip marka, Avista isimli konsepti ile göz doldurmayı başardı denilebilir. 20 inçlik renk detaylı alüminyum jantlar, 8 ileri otomatik şanzıman, 400 beygirlik 3.0L çift turbolu V6 motor, ekonomi için silindir kapatma ve dokunmatik kapı kolları, arkadan itişli konsept otomobilin bazı detayları. 
Gösterge panelinden bütünleşik bir şekilde otomobilin konsoluna doğru uzanan ekran tasarım açısından oldukça hoş görünüyor.Araç içi bilgi ve eğlence sisteminin (Buick's IntelliLink infotainment system) yönetimi için uzunlamasına konumlandırılmış dokunmatik panel ise iç tasarımı tam olarak tamamlamış. Konsept otomobilin bu tasarımının veya benzer bir tasarımın piyasaya çıkıp çıkmayacağı ile ilgili bir bilgi şuan için yok.
Acura Precision
Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama
 
Lüks otomobiller arasında kendini iyi konumlandırmış markalardan biri olan Acura’nın, sedan Precision konsept otomobili firmanın tasarım hatlarının şekilleneceği yönü ifade etmesi açısından önemli. Fuarda sergilenen otomobilin üretime geçmeyeceği fakat yeni çıkan otomobillerde bazı tasarım çizgilerinin görüleceği belirtiliyor. Bunlardan diğer çizgilere kıyasla en çabuk rastlayacağımız ayrıntının  ‘diamond pentagon’ isimli ön ızgara tasarımı olacağı belirtiliyor. Konsept otomobilin köşeli hatları ise birçok spor arabadan daha saldırgan bir görünüm almasını sağlamış.
Volkswagen Tiguan GTE Active
Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama
 
Dizel emisyon skandalınını bir an evvel unutulması için elinden geleni yapan Volkswagen’in çevre dostu Tiguan GTE Active konsept SUV’unun bunun için fuarda atılmış iyi bir adım olduğu ifade ediliyor. 4 çeker hibrid SUV’da 148 beygirlik turbo şarjlı 1.4L benzinli motor ve 2 adet elektrikli motor yer alıyor. Otomobilin toplamda  222 beygir motor gücü oluşturuyor. 6 ileri DSG şanzıman sahip SUV 6 farklı sürüş moduna sahip. Tasarım olarak aklımızdaki konsept otomobil kavramından uzak bir tasarıma sahip olsa da GTE Active, Volkswagen’in Audi otomobillerde de kullanmayı planladığı 9.2 inç dokunmatik ekrana sahip ve araç içi el hareketleri ile de kontrol edilebilen bilgi ve eğlence sistemine sahip. 
Kia Telluride
Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama
 
Seri üretime ne zaman geçileceği veya geçilip geçilmeyeceği konusunda net bir bilgi olmayan konsept otomobillerden biri de Kia Telluride. 270 beygirlik 3.5L 6 silindirli motora sahip SUV, 130 beygirlik elektrik motoru ile toplamda 400 beygirlik bir güç üretiyor. Ebat olarak Sportage modelinden biraz daha büyük olan Telluride, Kia markasının lüks otomobil segmentine girmek istediğinin sinyallerini de veriyor. Konsept SUV’un bu hali ile piyasa çıksa Infiniti QX80 ve  Lexus LX570’e rakip olacağı belirtiliyor. 
FordPass
Detroit Auto Show'dan 4 konsept otomobil ve 1 uygulama
 
Auto Show’da Ford tarafından geliştirilen uygulama da en az konsept otomobiller kadar dikkat çekici. Uygulama FordGuides, FordPay and FlightCar gibi alt uygulamaları içerisinde barındırıyor. 
FordGuides, uygulamayı kullananların tek bir tuş ile müşteri hizmetlerine bağlanmasına olanak sağlıyor. Standart hizmetin yanında kullanıcılar mobil asistan hizmetinde de faydalanarak, restoran rezervasyonları, yol tarifi vb. hizmetlerden de faydalanabiliyor.
Ford’un Nisan ayında duyuracağı FordPass, ücretsiz ve Ford sahibi olmayanlar tarafından da kullanılabiliyor. Ford sahibi sürücüler, uygulamanın otomobili kilitleme ve açma, depodaki benzin seviyesini görme gibi özelliklerinden de faydalanabiliyorlar. Uygulama Ford sahibi ya da değil tüm kullanıcıları kapsayan bağlılık programınıda içeriyor. Programda, kullanıcılar McDonald's ve 7-Eleven gibi markalardan ödüller kazanabiliyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim